tisdag 29 oktober 2013

NÄSPLASTIK HOS GABRIELLA RUDBECK WATTIN

Idag har jag blivit ompysslad hos Plastikkirurggruppen. Jag har sedan några år haft en liten plupp/vårta på ena näsvingen, en talgkörtel som slutit sig och växt. Det är inget som tydligt syns, men jag har stört mig på den - och det är ju det som är meningen med förändringar: Att man gör dem för sin egen skull :)

Gabriella är främst bröstkirurg men gör mycket annat också. Jag har vart så otroligt nöjd med min tidigare kontakt med henne och önskade därför att hon skulle ta hand om även denna korrigering.

Såhär gick det till att göra en enkel näsplastik på Plastikkirurggruppen:

Kliniken ligger (känns extra seriöst och tryggt) på högsta våningen i Sabbatsbergs Sjukhus.
I hissen upp:

Först checkar man in i receptionen och sätter sig i väntrummet, bläddrar i en tidning eller kikar på tv :) Därefter kommer Gabriella och hämtar till operationsavdelningen. Väl där får man ett eget skåp med lås för att hänga av sig jacka, väska osv. 


Eftersom jag varken gjorde ett längre eller direkt väldigt avancerat ingrepp räckte det med en rock och mössa som ombyte.

Snygga kläder :) 


Syns lite dåligt, men det är en vit prick på näsvingen. Glömde ta med digitalkamera :(

Detta är de två största operationssalar som finns hos Plastikkiurggruppen
Nr 1 ligger till vänster i bilden och är en mindre sal (där jag befann mig denna gång), nr 2 och 3 är större salar för mer avancerad kirurgi. Det var i nr 2 jag gjorde min bröstoperation för några veckor sedan.


Här är sal nr 1, min sal idag :)

Gabriella går och förbereder sig medan jag blir omhändertagen av sjuksköterska.

Lägger mig tillrätta på britsen. Det är alltid lite sådär obekvämt första stunden att lägga sig ner tycker jag :) Man överlämnar sig till någon annan - just därför är det galet viktigt att man har förtroende för sin kirurg! 


En kall platta klistras på magen.
Denna är till för att "jorda mig" om jag skulle få en stöt av någon av maskinerna. 

En snygg huvudduk :) Oavsett om man sövs eller inte får man en sådanhär.


Vid detta laget fnissar sjuksköterskan lite och säger att det får vara "slutdokumenterat!"
Jag får en skön ögonmask över ögonen, det känns väldigt avslappnande. Jag lägger mig tillrätta med huvudet på sidan så jag inte ska rycka eller röra mig när Gabriella arbetar.  Efter detta ger hon mig en bedövningsspruta, som sticker till en mikrodels sekund, därefter känner jag inget mer. Får två omgångar av bedövning, men känner bara trycket mot näsan - det gör inte ont.

Ganska omgående börjar Gabriella sedan arbeta. Det är både mysigt (omhändertagande, ompysslande) och lite obehagligt på samma gång. Jag känner ju trycket när hon är där och skär, arbetar men känner inget. Andas genom munnen och lyssnar på när hon och sjuksköterskan pratar med varandra. Det är inte alls läskigt, endast lite "knasig" känsla när man känner tryck men ingen känsel.

Efter ca 20 minuter är allt klart och jag får 4 st små, fina stygn och blir omplåstrad. Får direktiv om hur jag ska tvätta och sköta om såret. Klart!



Gillar den hudfärgade tejpen! Syns inte alls mycket, speciellt inte på långt håll.


Lite rinnande mascara och plåster, annars inga spår av dejten med Gabriella :)


Det blev en trevlig eftermiddag. Besöket var snabbt och nervositeten gick över så fort jag träffade Gabriella och sjuksköterskan hos Plastikkirurggruppen.

Jag värdesätter naturlig och avslappnad service. Jag tror att personkemin mellan en kirurg och patient är väldigt viktig. Precis som jag ger mitt allt för att arrangera ett magiskt bröllop åt kunder, precis så viktigt är det att en kirurg/läkare gör sitt yttersta i gott omhändertagande till varje kund/patient.

Jag har träffat många läkare inom skönhetsindustrin, men med handen på hjärtat är Gabriella den som sticker ut mest. Hon är en sådan läkare som får mig att känna mig som den viktigaste människan i världen, just i det ögonblicket. Haha, och då vet jag att hon har ett otroligt hektiskt schema som en av landets främsta kirurger :)

Gabriella är en person som hellre ger en kram än stelt handslag när man är på återbesök, man får alltid det största leendet samt "Heeeeej vännen, vad kul att se dig!".
Service kallar jag det. Ut i fingerspetsarna.

Jag rekommenderar varmt att boka en konsultation med Gabriella Rudbeck Wattin, ni kommer inte ångra er!

Här kan ni läsa om min tidigare bröstoperation hos Gabriella Rudbeck Wattin.

fredag 25 oktober 2013

LIL WAYNE

Igår följde jag med Basse och hans vänner till konsert på Globen. Det var jättekul och jag gillar verkligen att gå på konserter, har redan hunnit med tre stycken i år :)

Köpte precis biljetter till Aviccii i vår, det kommer bli riktigt häftigt!!







onsdag 23 oktober 2013

SVÄNGER I STAN

Möten runt om på stan och därefter sammanfattning på kontoret. Basse jobbar bara 300 meter från Effectas kontor, därför blev det en liten överraskning i studion!

Tycker det är så kul att lyssna när han sänder, och smyglyssna på alla som ringer in :)


tisdag 22 oktober 2013

ÅTER- OCH NYBESÖK

Idag var jag på kombinerat åter- och nybesök till Gabriella Rudbeck Wattin, Plastikkirurggruppen. Tidigare operation läker fint och nu planerar jag ta bort en liten "vårta" på ena näsvingen. Inget stort - men störande. Det är en talgkörtel som slutit sig och växt sig större på några år.

Även om näsplastik inte är Gabriellas främsta område har jag fullt förtroende inför kommande operation!



lördag 19 oktober 2013

NÄR KATTEN ÄR BORTA....

Som ni vet älskar jag att laga mat. Att pyssla i köket, arbeta med händerna och komponera goda maträtter är som meditation för mig.

Tyvärr har dygnet bara 24 timmar och ibland hinner jag inte laga mat till mig och maken.
Som tur är kan Basse ta hand om sig själv.

Idag blev det en spännande köttbulle-korvbröds komponering. Toppat med lite beasås, ketchup, gammal festaost och örtsalt. Mums - hörde jag helfabrikat!?


fredag 18 oktober 2013

I´M NOT BOSSY, I JUST HAVE BETTER IDEAS

Igår vart det fredagsmys med kärleken. Blev tipsade om en italiensk restaurang på Söder. Det slutade dock inte med en spännande anipasto utan Black & White och Plankstek :)

Imorron kommer mamma och stannar tills onsdag. Pappa råkade ha vägarna förbi och vill ses på söndag. Eftersom mina föräldrar avskyr varandra blev det ett jäkla liv om schema. Jag funderar på att strunta i båda två. Trött man blir ibland... ;)


måndag 14 oktober 2013

VEGAS - HERE WE COME

21 december åker jag och Basse till Vegas där vi stannar en vecka, därefter blir det San Fransisco över nyår och min födelsedag. Både flyg och hotell är betalt, skönt! Vi köpte biljetterna redan i våras och i helgen bokade/betalade vi hotell.

Det blir mestadels jobb för mig, men efter arbetsdagarna blir det semester med hjärtat!


Weeiiii!! :)


Inte lika smickrande vinkel, men den snygga hajhatten måste visas!


lördag 12 oktober 2013

DET BLEV EN ARTIKEL ISTÄLLET FÖR LEX MARIA

Ja, på både gott och ont (mest gott) har jag väl aldrig vart direkt blyg med att bita ifrån vid orättvisor. Ibland förr, men ibland fem år senare.

På tisdag kommer ni kunna läsa i Expressen och GT om en händelse från 2009 (!!), då jag bodde i Göteborg. Det handlar om hur man kan bli bemött av människor med makt.

"They say karma comes back to bite you".




söndag 6 oktober 2013

POLSK START PÅ VECKAN

Vilken underbar helg! Igår kom svärföräldrarna på besök så vi hade kräftafton följt av soffhäng långt in på småtimmarna.

Idag åkte vi alla på megaloppis
och röjde bland borden. Svärmor hade tur och hittade en del fynd men jag tyckte mest det var skit... Efter detta blev det Ikea-lunch följt av Ikea-stros. Förstå vilken mysig söndag!! 

Väl hemma segnade jag ner i sängen två timmar, jag äter ju fortfarande penicillin (omfattande operation) vilket tar på krafterna :( Vaknade vid 18 och beslutade mig för att laga något kul till lunch imorron. Hamnade på en polsk receptsida och drog igång superprojekt :)

Efter tre timmar stod fyra lådor klara, koldolmar med tomatsås och färsbiffar med stekt kål (+bacon och lök). Mums, annorlunda!!




Här hittar du båda recepten :)


torsdag 3 oktober 2013

POSTKODLINGO

Hoppas allt är bra där ute i stugorna :)

Träffade Robin igår (programledaren för "69 saker om sex") och han frågade om jag inte hade några nya tv-projekt på G. Well, get ready for the BOMB.... :
Jag och Basse ska vara med i Postkodlingo!!  Hahahaha hur kul är inte det?

Basse säger fortfarande "absolut inte" men jag kommer bearbeta honom alternativt dra honom till studion. Vi är inbokade 22 oktober, så se till att kika på tv4 då.

Jag som är gammal programledare för just ordleksprogram borde ju briljera!?

Återbesök till Plastikkurrggruppen idag för att ta bort mina drän. Freedom...