lördag 29 juni 2013

DAGENS SKRYT

Efter jag nyss betalt moms, arbetsgivaravgifter, löner och räkningar finns nedanstående kvar på kontot. Det kliar i en entrepeneurs fingrar och jag måste investera i något nytt! Effecta har redan maxat sin marknadsföring så där går det inte att lägga mer resurser. 

Ska höra med min revisor hur mkt omsättning jag haft sedan oktober förra året. När jag startade hade jag inte en aning vad jag skulle sikta på men ganska snart lade jag 500 tusen som mål. Det är nog redan nått. Vad tror vi om 2014? 750 tusen?

Funderar på att starta nytt AB och sälja detta bolag så fort papperna samt konton står klara. Det finns en väldigt stor marknad för att köpa/sälja aktiebolag utan omsättning (Blondinbellas pappa gjorde sina miljoner just på denna bransch). Vanligtvis är det personer som av någon anledning inte har tid eller lust att starta upp eget (=allt pappersarbete) men det kan också vara personer som är nära att få ett eftertraktat hyreskontrakt som behöver ha ett AB klart för inflytt (och därför få kontraktet).

Eller att jag bildar ett Investment bolag och investerar i Effecta, det vet jag att många större företagare gör. Shit, det är en lång startsträcka och inlärningsprocess att bli framgångsrik.
Kan man någonsin bli fullärd?




torsdag 27 juni 2013

ÄL, BIM, BP & SPÄNNANDE TESTER

Förutom att arbeta är min största hobby att läsa lyckliga mammabloggar. Det är väl ingen hemlighet att jag och min man försöker (lite halvdant) skaffa barn. Jag har ätit ppiller över tio år och slutade ganska nyligen, vi har absolut inte försökt speciellt länge och det är absolut ingen stress. Jag längtar tills dagen med stort D men samtidigt kan det kännas skönt att vara "fri" ett tag till :)

Men det är ett så otroligt kul ämne, det är en helt ny värld som öppnar sig! Nästan att jag förbiser att det faktiskt handlar om ett liv, en bäbis som man ska ta hand om resten av livet. Jag längtar så tills jag ska börja mammablogga och umgås med andra tjejer på samma plats i livet. Nu när jag är inställd på att kunna bli gravid ser jag bäbisar, barnvagnar och gravida kvinnor vart jag än vänder mig.

Mina vänner har ibland påpekat att inte prata så mycket om barnämnet än, "det kan ju ta väldigt lång tid - om det ens går att bli gravid med sin partner".
Men det tycker jag är individuellt. Jag har alltid vart en öppen person som pratat vitt och brett om allt och inget. Skulle det gå ett år eller två utan resultat får vi ta tag i det då. Nu lever jag i en "pre-baby" bubbla :)

Köpte för skojs skull ÄL tester för två månader sedan. Jättekul att pinka dubbla streck eller smileygubbe :) När det hände slängde mig på luren direkt och förklarade läget för Basse, som tyvärr inte alls förstod det roliga i en ägglossning... :)

Har också börjat titta på djungeln av babytillbehör på nätet. Än så länge har jag fastnat för Barnparadiset, bra och fina saker till bra priser. Har faktiskt beställt hem en del :) Kunde inte låta bli, ska visa er senare i veckan!

'
Ääääälskling!!!!!!! :)

onsdag 26 juni 2013

FALKENBÄÄJ

Besökte min födelseort innan vi rundade av denna semester.

Känner inte så många längre och det märks när man går runt i stan. Vilka är allt folk? :)
Jag som "kände" allt och alla tidigare känner inte igen en jäkel... Träffade mina BFF iaf. Det är balsam för själen. Kenny, Jonas och Petter (även om jag och Petter alltid börjar bråka efter två dagars umgänge).

Det kan vara lite trist att man inte har några barndomsvänner där man bor nu. Jag kommer ju aldrig flytta tillbaka till Falkenberg heller (some know why) och det kan vara lite ledsamt ibland. Att jag aldrig kommer ha som så många andra, sina "wayyyy back barndomsvänner" som vart med hela livet. Men, men. Man får ta det onda med det goda.

Kärlek <3


söndag 23 juni 2013

SOMMAR PÅ BÄSTKUSTEN

Vackra västkusten. Det är en speciell känsla varje gång man återvänder. Kattegatt med sina salta brisar och människorna med sin underbara dialekt. Visste ni att jag får vääärsta breda göteborskan varje hemvända? Bodde ju några år i Göteborg tidigare. Halländskan vägrar infinna sig, även om jag är i Falkenberg, men göteborskan kommer fram rejält :)



Finfina Louise som precis opererat läpparna. Haha vilken mega anka :)
Men inom närmsta månaderna lägger sig nästan 70%, då blir hon snyggast i stan ^^

 Älskling & svärfar

Från utgången på midsommardagen. Träffade så galet mycket kul folk :)
Här är en random skön brud ^^

Bakfyllehäng vid klipporna... Nice much!?


fredag 21 juni 2013

GLA´ MIDSOMMAR

Vi är som tradition i Lysekil med släkten och myser!

Idag när vi skulle äta midsommarlunch tyckte jag det kunde vara fint att ta ett kort....
De andra såg saken ur ett annat perspektiv.


Rödbetsråtta med ost :)

måndag 17 juni 2013

SOMMAR´N ÄR HÄR!!

Idag går jag och Basse på en av våra två semestrar i sommar. Vi har två veckor nu och två veckor i augusti. Denna perioden ska vi såklart köra en repis av förra årets succé och campa genom Sverige :) I juli har Basse RIX Morronzoo och sen bär det av på två veckor semester igen. Då åker vi antagligen utomlads.

Basse (Basse, Basse & Basse :)), leder som förra året RIX FM Festival och igår körde de i Kungsträdgården i Sthlm. Ungefär 30 000 besökare kom, de va grymt!!

Skön stämning backstage, Danny är så otroligt karismatisk. Både hans mamma och Molly va där, det tyckte jag va fint... :)

Bildbomb:





En del sista-minuten övningar bakom scenen. Anton Edwald med dansare...


Fullt ös :)




 Precis innanför scenen, de flesta artisterna tittar på varandras uppträdanden :)
Ulrik spanar på Anton...


Danny spanar på Yohio :)






Jäkla skön kille. Innan de gick upp på scen sa Danny till sina dansare:
"Ta det försiktigt, ha jävligt kul så kör vi!!!!"

Basse ut, Danny in...



Danny tog massor av kort tillsammans med fans. Gillas!!

Lite planering hur Robin skulle kunna komma därifrån...
Slutade med vaktring runt honom :)

onsdag 12 juni 2013

FÖRETAGSPARTAJ

Effecta har haft stor fest med 350 gäster och tio anställda.

Kul, kul :)





måndag 10 juni 2013

KUL I KUNGSAN


Effecta jobbade under prinsessbröllopet 8 juni. 
Vi delade ut drygt 1000 flaggor i samabete med Comedy Central Sweden :)

Förresten.... Madeleine va så vacker!