tisdag 31 juli 2012

BÅSTADSTRIPPEN

Vilken mysig liten stad! Vi promenerade utmed hamnen, tog en glass på Papas och fyndade i de små klädbutikerna. Älskar skjortor just nu och jag tycker det är så otroligt feminint med en snygg figursydd skjorta. Väldigt klassiskt och stiligt men samtidigt sexigt :)

Vi åkte förbi Basses gamla skola, Akademi Båstad, och hade tur när en gammal lärare va på plats! Vi fick komma in och Basse kunde visa mig runt :)




MOT BÅSTAD

Idag ska vi tillbringa dagen i Sebastians nostalgi. Det blir en dag i Båstad, där han pluggade radio drygt två år. Vi ska titta på hans gamla lägenhet, besöka skolan osv. Mysigt! Ikväll ska vi göra något väääldigt udda, ni kan aldrig gissa!!

Vi har det underbart, om inte blött, i Falkenberg! Igår hängde vi med Kenny och Jenny (visst är det härligt med namnen ;)). Vi va i Glommen och fiskade följt av grillning och soffhäng... Sånt saknar man i Stockholm, "barndomsväns-häng". Även om man lär känna nya vänner blir det aldrig på samma nivå som dedär "riktiga", som man känner utan och innan. Nästan som en bror eller syster...

Det är så korta avstånd till allt i en småstad också. Vart man än ska tar det max (verkligen max) femton minuter, man kan göra saker mer spontant här i småstan. Typ som när vi åt lunch: helt plötsligt bestämmer vi att fiska. Det tar några minuter och hämta spön därefter tio minuter till stranden :)
Såna spontana påhitt visste man inte hur betydelsefulla de va när man bodde i Falkenberg. Närheten, det är en förbisedd frihet.





söndag 29 juli 2012

SEMESTER

Vi har precis anlänt till Falkenberg! Nu är det två veckors semester!! På fredag åker vi neråt då uppträder Basse i Växjö.






onsdag 25 juli 2012

LOVE

Här är några kort från i måndags på min älskling.... Har ni sett att han sparat ut till mustach? Jag tycker han passar i det, ger karaktär till ansiktet. Imorron åker han och leder Rix Fm Festival i Helsingborg.


Min fina, kommer sakna dig!



Fotograf: Magdalena Bibik

AFFÄRSMÖTE

Har precis slängt i mig frukost och lämnat Tessie på dagis, nu ska jag iväg ända till Vaxholm. Har ett möte åt Renommé, mitt eventbolag! Ska bli spännande, hoppas det blir ett samarbete....





MITT DRÖMBOENDE OM 35 ÅR

Tessies har världens bästa dagis. Hon är hos ett pensionerat, men piggt par som vanligtvis bor granne med oss. Sommartid flyttar de till Skarpnäcks Koloniområde (som faktiskt är Sveriges näst största :)). Där påtar de i trädgården eller fikar hos grannar. Vi har flera gånger fått hämta Tessie hos någon granne, där ett stort gäng pensionärer sitter och har kalas. Jag kan verkligen se Tessie framför mig, hur hon hoppar från knä till knä och bara njuter av uppmärksamheten :) Alla tanter och farbröder berättar för henne hur fiiiin hennes rosa tofs är och hur fiiiin liten vovve hon är... Både Tessie och jag växer ;)

Hur mysigt tror ni det är att få komma hit varje morgon? Såhär ska jag och Basse också bo när vi drar oss tillbaka. Lösa korsord, fixa i trädgården och hänga med grannar.


tisdag 24 juli 2012

GOMORRON

Uppe med tuppen! Näää, kanske inte riktigt... Men jag har en tuff dag framför mig. Jobbar 09-19. Får försöka visualisera lönespecen framför mig som motivation :)


Min standardfrukost!

1/2 paket kvarg
(massa proteiner, nyttigt & mättande)
1 msk krossade linfrön (ej hela, då tar ej kroppen upp de goda fettet)
1 äpple (fräsch, mmm)
1/2 banan (määättande)
Lite kanel (bra för magen och rensar njurarna)
En skvätt mjölk (så smoothien blir "sugrörs-drickbar")
Lite fun light (sött ;))

Drick gärna med sugrör, så "smuttar" man och äter långsammare. Dels större mättnadskänsla men även mer njutning av det goda :)

måndag 23 juli 2012

FANTASIN ÄR DITT VIKTIGASTE REDSKAP

Jag tar för mig av livet. Jag ser det som ett smörgåsbord och plockar just de godbitar jag vill åt av känslor, samhället och världen i stort. Jag drivs av min nyfikenhet och försöker leva så lättsamt som möjligt.

Jag frågar mig ofta; vad vill jag göra härnäst? Jag stannar upp, tar några minuter i soffan, i sängen eller vart man nu kan vara ifred. Ungefär var tredje månad funderar jag ordentligt på framtiden i längre termer, såsom årsvis. Sätter mig med ett A4 ark och brainstormar. Jag gör som man gjorde i skolan, ritar massa moln och skriver texter inuti. Sen prioriterar man, väljer och förhandlar med sig själv. Man kan inte få allt pga både tid-och pengaramar ;) Tillslut återstår det några saker. Kan ni tänka er lyckan att sitta framför pappret: det är saker jag ska uppleva närmsta året. Peace of mind. Oftast är det någon långresa som finns i något av mina moln :) 

Nu är frågan, vad vill du uppleva närmsta månaden? Nästa år? Vad vill du göra innan du dör? Lite skrämmande, men man lever inte för evigt. Det är viktigt att ha mål. Även om målet i sig inte är det viktiga, utan snarare resan dit.


Ge dig fem minuter, jag lovar att du kommer sitta minst en halvtimma :) Glöm inte bort att man faktiskt kan göra allt man vill, det är bara osäkerheten att förlora någon slags "trygghet" som stoppar oss.  Men är man trygg i sig själv har man allt man behöver, och det är en otrolig känsla... 


FÅFÄNGAN IDAG

Idag uppträdde Basse på Fåfängan. Visst är jag lyckligt lottad att vara ihop med en komiker? Älskar att komma ut och skratta till bra stand up! 


Det gula lilla lusthuset är "logen" för komikerna. Skaplig utsikt va!? Till höger syns Grönan :)


söndag 22 juli 2012

VÅGA SE VEM DU KAN VARA


KAN MAN ENS FÖRSTÅ?

Jag följde sändningarna på tv när jag inte jobbade. Kändes viktigt. Kändes skönt att få gråta lite. Ett år sedan terrrorattacken, kommer man någonsin kunna greppa vad som hänt? 

Skulle så gärna vilja vart med på Sergels Torg, det arrangerades en minnescermoni idag vid lunch men jag jobbade. Åkte istället till norska kyrkan och lämnade en ros. Trots att klockan va drygt sex på kvällen satt det människor lite sporadiskt utspridda kring kyrkan, på stenblock och i gräset. Vissa grät, tysta och ensamma.

Jag och Basse slog oss ner och hade en tyst stund. Det va så fridfullt. Helt tyst förutom blåsten i träden kring kyrkan. 



torsdag 19 juli 2012

onsdag 18 juli 2012

MEDIATRÄNING

Igår vart jag på möte med kanalen och deras pressansvarig. Han gick igenom lite saker att tänka på när man pratar med journalister och vad vi kan vänta oss för uppmärksamhet när programmet har pressrelease. Vi fick även konkreta tips på hur vi ska bete oss i olika situationer.

Det va ett väldigt givande möte och jag har mycket att öva på närmsta månaden. I början av september har vi ett nytt möte för att "boostas" och vara redo inför allt som väntar. Vi fick även direktnumret till pressansvarig och vi får lov att ringa honom dygnet runt, vilket service! Så fort vi känner oss nervösa på en intervju eller att vi behöver hjälp med att svara på en fråga, kan vi be journalisten vänta och ringa upp vår presskontakt.... :)


Lite att läsa igenom...

tisdag 17 juli 2012

DAGENS FÅNGST

Jag älskar verkligen att vara ute i naturen! Tio minuter i skogen är som en timmas meditation... 

Det har verkligen kommit upp mycket svamp. Inte sopp som jag hade förväntat mig men massor av kantareller!  Påväg hem ringde Benji som är Basses kollega på Rix Fm (han är programledare för eftermiddagarna) och intervjuade oss om svampjakten :) Vårt snack sändes efter 15 tiden för er som är intresserade....

Försöker äta så mycket bär jag kan. Känns så otroligt nyttigt!! 
Fatta 2012: man är lyrisk när man ser "vilda" bär...

Vem tror ni bodde här då? Jag stannade inte för att fråga ;)

Mitt i allt började det ösregna så vi fick nöja oss med detta:

MOT SKOGEN!!

Idag ska vi bege oss mot det gyllende guldet! Kantareller! Har även hört rykten om att soppen och trumpetsvamp börjat ploppa upp.... Sista dagen innan jobbet drar igång.


FREE JULIAN ASSANGE

Lite av nutidens Nelson Mandela. Våra barnbarn kommer få läsa om honom i historieböckerna och skämmas över hur vi, idag, betedde oss. Hade han inte blivit så otroligt offentlig hade han vart i en mörk fängelsehåla någonstans i USA. Istället hittade de två kvinnor som kunde anklaga honom för våldtäkt. Alltid något.

Hur orkar man heta Julian Assange? Hur orkar man bli en hjälte?




måndag 16 juli 2012

FÅFÄNGAN STAND UP

När vi kom hem kände vi att soffan inte nådde våra mål. Vi tog bilen till Fåfängan för att se lite stand up. Basse brukar uppträda där, nästa måndag är det hans tur igen...

Gröna Lund i bakgrunden!



Älskar att spana på alla stora färjor som glider förbi.... 



DAGEN I BILDER

Efter en härlig lunch på Snaps tog vi en lång promenad utmed vattnet på Söder. Gick förbi Hermans, som är en vegetarisk restaurang. Superkänd, och nu vet jag varför. Raw-food och ekologiskt så långt det går. Jag va bara tvungen att ta en halv lurre extra ;) (och en kaka efterpå :)) 

Vad sägs om utsikten!? 

  




Rawfood tårta!! Hur ballt & fräscht är inte det!?



SOMMAR PÅ MEDIS

Vilken härlig dag! Vi njuter av solen och friheten att inte ha något på schemat idag. Ska man kanske sitta här en timma och dricka några glas vin? Eller ska man kanske promenera till Gamla Stan och ta en glass....?!


Frihet! Lycka!




NY VECKA, NYA KRAFTER!

Då har jag avverkat min "första" semesterperiod. Börjar inte jobba förrän på onsdag, men vardagen gör sig påmind. Jobbet med egna företaget, en väldans massa mailade att ta tag i. Det är mycket med nya programmet också, hur jag ska förvalta allt som kommer hända. Hur jag ska förvalta mitt namn, som faktiskt är lite av mitt varumärke. Jag har berättat att det kommer hända lite på bloggfronten. Är inte helt säker på hur jag ska göra än, finns två val: Antingen "dubbelblogga" eller om jag ska lägga denna bloggen (tessilina) på is några månader. Jag kommer i vilket fall gå in mer i en "roll" som inte är helt personlig, då kanske det är bättre att lägga ner denhär sidan ett tag.... Denhär bloggen är lite "hur som helst" och jag behöver inte tänka på hur jag skriver eller vad jag skriver. När man blir en del av något större är det ju viktigt att tänka på hur man formulerar sig, vilka bilder (privata) man väljer att lägga ut osv. Man kan komma att ställas till svars för det man uttalar sig om, då är det viktigt att ha formulerat sig någotlunda rätt från början ;)

Mycket att tänka på. Det kommer dröja några månader innan allt är klart, så jag har tid att fundera.
Nu blir det in till stan med Basse. Ska sätta oss på en uteservering och njuta av sommardagen!!





söndag 15 juli 2012

LATMASKEN

Om ni kikar i den högra spalten här på sidan hittar ni både sökfunktion, etiketter, arkiv, översättning samt nu också: Få mail när bloggen uppdateras! Där kan ni, anonymt, regga er mail så får ni ett mail varje gång bloggen uppdateras. Mailet innehåller senaste inlägget här från sidan. Tråkigt eller smidigt!? Vi får se... Jag kör en testperiod en månad.



NÅGON ÄR TRÖTT

Nu är äntligen familjen samlad. Basse blev jätteförvånad när jag kom och hämtade honom!! Härligt det är att se sin kärlek glad, han blev såååå överraskad :)

Väl hemma väntade nästa surprise... Tacos!! Det konstiga va att han däckade fem minuter efteråt.... Måste tydligen vart tröttsamt att gå på kulturhus, museum och studerat ungersk literatur...!? För han har väl inte festat tre dagar i sträck!? ;))






Ps: Tessie ääälskar att sova.... Så fort någon av oss vilar dyker hon ner bredvid!!

I SKAVSTA :)

Nu blir det överraskning...


SAKNAR MIN BASSE.....

Sängen va tom för andra natten.... Basse är på weekend i Budapest med polare. De har superkul och även fast de bara är där tre dagar verkar de hunnit med hur mycket som helst....!! Längtar efter honom.

Tror jag kan ha en liten överraskning åt honom idag....!? ;)