fredag 29 juni 2012

KVÄLLEN I BILDER







HÅRET PÅ PLATS

Fy fanken va ont det gör. Jag vrider mig som en mask när flätorna ska göras.... Bella (en gammal bekant) är hemma i Sverige och självklart går jag till henne!



SOMMARVÄRME!!

Har på mig byxor vilket va ett biiiiig mistake! Det är vrålvarmt ute, minst 100 grader.


Nu ska jag och Tessie in till stan. Först ska jag scanna en grej på Medis Bibblan, vilket betyder att jag på något sätt måste smuggla in lilltjejen omärkt samt prata med de som jobbar utan att de ser henne....

Vid 15.00 har jag tid att sätta i löshåret....

Trevlig sommardag alla!




torsdag 28 juni 2012

BTW

Min blogg genomgår ett face-lift. Ska se om jag lyckas fixa själv innan jag köper hjälp. Gillar att inläggen är i "mitten" av sidan som nu. Vill dock gärna ha en header som ramar in sidan och gör den mer personlig.... Får se vart vi hamnar! Håll ut! :)

VUXENPOÄNG

I höstas började jag läsa på om aktier och hur man kunde spara i detta. Blev medlem i Nordnet och puttade in ett litet kapital.

I våras började jag ägna mig åt att placera om mina pensionspengar. Nu är både allmänna och tjänstepensionen flyttad!! Tjänstepensionen va sist ut och det blir fondförsäkring i AMF i fem fonder.




KVÄLLSFIKA

Det bästa med storstäder är att du kan göra vad du vill, när du vill.

Jag kände att jag behövde rensa tankarna lite och åkte in till söder med Tessie. Basse uppträder på ett ställe bredvid men jag vill inte gå dit... Är osminkad och har joggningoutfit på :) Ska vänta tills han är klar så kan vi ha följe hem istället.




FÄRGAR FÅRET (HAHAHA)

Det blir en liten tillrättavisning av utväxten. Tessie är såklart med :)

Om tio dagar börjar inspelningen av det nya tv-programmet jag ska va med i!! Längtar tills jag får berätta allt för er.... Ni kommer först bli chockade när jag berättar detaljerna med kort efter kommer ni tänka: "haha klart HON ska va med på det, kan väl aldrig hålla tillbaka..." ;) Jag kommer medverka (ungefär) varje vecka hela hösten, och allt sänds på en av Sveriges största kanaler...!

Ikväll har Basse stand up på "Big Ben" och jag ska antagligen dit och kika... Behöver lite skratt. Kan inte fatta, det har kört ihop sig med flera saker denhär månaden. Och som alltid när jag känner mig nere blir jag som mest kreativ: har kommit på massor av planer för hösten!! Jag ska läsa några kurser på Komvux, Företagsekonomi 2 och Redovisning fördjupningskurs.
Så jääävla tråkigt, men det kliar i hela kroppen att överlåta ekonomin i mitt företag till en revisor. Kontrollfreak. På gott och ont. Jag kan redan grunderna i ovanstående ämnen (sedan gymnasiet) men jag tror det är bra att kunna applicera den mer ingående kunskapen när jag driver ett företag.



tisdag 26 juni 2012

ÅÅÅÅÅHHHHH

Hur får man magsår? Är det om man har en såndär stressklump i magen som typ utvecklar sig till magsår? För i så fall kommer jag nog få det.

Just nu har jag tusen saker att fixa, privat och med alla jobb. Avskyr att inte har kontroll på saker som händer. Det är främst två jobbiga punkter som jag bara måste vänta ut och se vad som kommer ske. I slutet av denna veckan smäller ena om drygt tre månader den andra.

Gaaaahhh varför ska man behöva ha jobbiga saker i sin tillvaro? Jag som alltid predikar om karma, jag har inte förtjänat detta!!!

Är sen till det första, sen till det andra och sen till det tredje.
Tror jag bränt hela min finfina lön på taxi idag...





måndag 25 juni 2012

FREE BEERS FOR EVERYONE

Halleluja! 243 härliga timmar gav utdelning. Rensade sista kronan på kontot igår när jag köpte en klänning på H&M. Men nu är det ljus i tunneln igen ;)

Har inte en aning om vad ni tjänar, men att få 30 kanoner netto i lön måste väl kittla vem som helst?! Jag blir så stolt, varenda liten krona är jag förtjänt av :)

Happy payday alla!!






Ps: är det "opassande" enligt någon vett och etikett regel att visa vad man får i lön?! Haha i så fall skiter jag i det, är så jäkla glaaaad!! :))))

SOMMAR

En lång oljerock så rockar vi denhär måndagen :)





PÅ SCHEMAT IDAG

Godmorgon alla fina! Idag öser regnet ner här i stan. På nyheterna sa de precis att juni 2012 aldrig haft så mycket regn tidigare, inte sedan de började mäta för typ hundra år sen... Haha, va faaanken?! 


Jag börjar jobba 9.45 i klädbutiken. Därefter blir det möte med revisorn. Även om de flesta uppdragen startar i augusti är det massa pappersarbete som behövs göras innan, och det är otroligt viktigt att alla "bas"-dokument är juridiskt korrekta.
Min ambition är att inom något år lära mig om ekonomi och juridik inom relevanta områden, man ska alltid kunna "ha koll" själv. När det väl kommer till kritan minns jag faktiskt en hel del från gymnasiet om företagsekonomi, det va ett bra drag att gå "Samhäll med inriktning företagsekonomi".

Jag kommer dock inte gå kurser än så länge. Tror hela den administrativa biten med löner kommer ge mig tillräckligt huvudbry :)

Våga vägra regn!! Tänker dra över en stor regnjacka, så man i alla fall kan skina inomhus i sommarkläder :)



söndag 24 juni 2012

THINGS ABOUT WOMEN

Ett tillfälligt avbrott för bättre flätor. 


Vi tjejer förstår precis ovanstående mening, ni killar behöver inte ens fundera. Basse satt bredvid idag och frågade efter en halvtimmes pillande, kammande och saxande; "Va håller du egentligen på med!?". När jag sedan drog ut tio rader av långt hår suckade han bara och satte i hörlurarna... 








MINISEMESTERN ÄR ÖVER...

...och idag ska jag infinna mig i klädbutiken kl 12.00. Kan inte tacka nej till 260 kr i timman när underbara Handels ger mig 100% OB. Kan ni förstå att jag tjänar ca 150 kr i timman på äldreboendet en söndag? Då ska jag tillägga att jag förhandlade upp min grundlön/timlön.

Jag vet många, speciellt människor som inte "vågar" ta för sig, t.ex. invandrare som går med 104,5 kr i timman (ingångs timlön som sjukvårdsbiträde). Det är vårdbiträden utan utbildning, ofta som sagt invandrare som är "tacksamma att de har ett jobb". 
Helt jävla sjukt rent ut sagt. Där går de och "räddar liv"; torkar bajs på säng, väggar, golv och i rumpor, säger "oroa dig inte för dethär" när de äldre kissar ner sig och skäms, håller handen och torkar tårar när de gråter, vyssar på kvällarna när de oroas för ensamheten, kramas och töjer på tålamodet när dementa får bo på somatiska avdelningar pga platsbrist.

Ursäkta mitt sidospår, men jag tänker ofta på dendär orättvisan i löner. 

Well well, jag ska iaf bli miljonär på mitt företag så jag har råd att i framtiden arbeta inom vården ;)

Ett av de bästa jobben jag haft! 


JAG HADE INTE KLARAT TIO MINUTER...

...med sånahär människor. Haha, jag tycker tjejer ska va "flickiga" och killar ska va gentlemens (jaaaaa kalla mig stenåldersmänniska). Men som sagt, jag tycker det är otroligt charmigt att vi alla är så olika :) 


Idag somnar jag med ett leende på läpparna när jag minns människor som dessa:



lördag 23 juni 2012

SKRATTA INTE SVENSSON...


RAGGARTRÄFF I LYSEKIL

Värna om kulturer! Det är så charmigt att se hur olika levnadssätt även vi svenskar har. Raggar-familjer trängs idag i Lysekil. Längs gatorna sitter de på sina tältstolar och fikar eller super :) Eddie Medusa hörs antingen vrålhögt eller i alla fall så man anar det någonstans i bakgrunden... Alldeles underbart annorlunda för mig :)


Vi beställde raggarballe med svängdörr, hann även med en tur med häst och vagn! 



'



Svärfar och Bassis:








BÄSTA BRUNCHEN

Bästa medicinen mot bakfylla är en rejäl sommarbrunch! Det finns inget bättre än att vakna vrålhungrig och bli serverad en ipren med stor buffé :) 
Efterrätt? Powernap en timma. 

Nu ska vi ner på stan och titta på raggarparaden!! "Rediga kvinnor rakar musen med vinkelslip"





MÅR SOM MAN FÖRTJÄNAR IDAG

Vi satt i svärföräldrarnas lägenhet och spelade TP fram till midnatt. Sista timman blev det tvivelaktiga resultat då vi tenderade att "aaa men de va ju typ så jag sa..." så alla fick poäng :)

Sen gick vi ner på stan, härligt att man får komma in på krogen i luvtröja här! Då vet man att man är på landet :) Även hål i jeansen hade inte godkänts på Sturep. Haha, vi va ute ett gäng i Sthlm för några månader sedan och min vän hade på sig supercoola, superdyra jeans med slitningar/hålan. När vi kom till White Room blev han nekad och fick åka hem och byta..... 


fredag 22 juni 2012

MIDSOMMAR -12

Vi mellanlandade i Kolsva och körde (läs Basse körde) tidigt mot Lysekil.
Startade vid 08 och kom fram vid 12.00.

Vi hann som tredje sista bil på båten! YES!!


Framme! Det blev midsommarlunch med sill och nubbe...



Lisbet va värd och hon hade ett drömhus intill en vik. Frågade om priset och dog lite när jag hörde. För dagens värdering av huset får man inte ens en etta på 10 kvm med kokvrå i Sthlm...


Välkomnstdrink!

Nomnomnom. Tog tre vändor innan jag va nöjd :)

Svärföräldrarna med vänner!

Nomnomnom igen.


Nomnomnom i pappas knä :) Ser ni att hon faktiskt ligger ner?! Haha




ÄLSKAR SVERIGE

En skymt av vad som flöt förbi oss idag.... Sverige är så otroligt vackert!!
♥ ♥ 




tisdag 19 juni 2012

DAGENS ARBETSRESULTAT

Ihärdigthet är en dygd. Idag plockade jag upp telefonen vid 10.00 och la inte ner den förrän 17.00. Jo förresten, åt lunch och gick ut med Tessie någon gång men minns ej tid :)

För er som inte vet håller jag på att marknadsföra mitt företag, Renommé Eventbolag AB. Det går faktiskt ungefär som förväntat, av ungefär tio uppringda säger fem att de inte är intresserade medan resterande kräver mer arbete från min sida såsom ytterliggare mailpresentation eller säger att de "ska lägga oss på minnet". Två av tio säger direkt att de vill anlita oss och frågar mer ingående om priser osv. Hoppas verkligen de sistnämnda snart får stora uppdrag som vi får bemanna :)

Det krävs arbete för att växa, och lite "för att tjäna pengar ska man ha pengar" gäller. När jag jobbade i kundtjänst fick jag minst tio samtal per dag från säljare som ville att just deras företag skulle inleda ett samarbete. Då ska det nämnas att vi satt minst sex i kundtjänst på samma gång. Renommé Eventbolag har inga balla säljare som sitter åttatimmars pass på något kontor, det är jag och Jenny som får jaga runt...

Jag bryr mig inte så mycket om pengar, min önskan är att kunna vara min egen chef, tjäna så jag klarar mig och jobba med det jag älskar - events och hög service.

Vem skulle du vilja anlita?

Jobb för Metro sommaren -09

BANANPLÄTTAR

Ikväll vart det familjemys framför fotbollen. 
Varsin piña colada och bananplättar fulländade en lång arbetsdag :)

Världsgoda!
2 dl havregryn
1,5 banan
1 ägg
1 msk honung
1 tsk bakpulver
1 tsk salt

Mixa allt till en smet och låt stå 10 minuter. Stek i ett plättjärn. Mumma!!