lördag 31 mars 2012

OSCARSTEATERN

Musikalen va superbra! Två timmar lång med 25 minuters paus, man blev precis lagom mätt. I ensemblen fanns Henrik Dorsin, Johan Glans, Adde Malmberg, Kim Sulocki m.fl. Vi kommer helt klart gå på mer teater i vår.

Ikväll blir det hemmamys med chips och dip. Har vår godisdag idag :) Ställde mig på vågen tidigare och den visade två kilo mindre än förra månaden!! Det lönar sig att käka sallad, vi går dessutom på RAW-food diet. Men fy sjutton va dyrt det är att äta nyttigt! Vi handlar för nästan en tusenlapp i VECKAN!! Men som sagt, vi käkar bara raw-food dvs all mat vi köper är färsk, vi äter inget processat, inga halv/helfabrikat, inget fryst eller lagrat och dessutom väljer vi ekologiska tillbehör. Nystyckat kött, räkor, kräftor, fisk, kyckling m.m. 





WTF?!

Snö?! Jag lackar uuur!!!

Jag och kärleken är påväg till Oscarsteatern.... Ska se "Spamalot" med humoreliten. Riktigt sofistikerat bakfyllehäng idag!




IT TAKE SIX TO PARTY

Igår va jag och Bassis hemma hos Stefan med pojkvän och förade innan Stureplan. Stefan och Alex brukar ha sjuka fester där en hel del barnförbjudet händer, och jag fick höra en del kul skvaller som gääärna skvallerblaskorna skulle få nys om :) Diverse otroheter, kändisar som inte kommit ur garderoben med mer.... hehe
Satt och babblade när jag skulle fylla på mitt glas och insåg att hela vinaren va slut!? Kvällen kunde bara spåra... Vi dansade på Solli, drack mer än vi borde och däckade i taxin hem. En såndär kväll där man fnittrar sönder när man kollar bilderna på kameran dagen efter :)



Frank får lite manikyr kvällen till ära!

Tom är lilla transavovven. Det är en flicka (lesbisk) som heter Tom.
Dessutom har hon ett hjärta på magen :)

Hittade på sovrumsdörren:

I taxin påväg till Solli:




Gonatt!


söndag 25 mars 2012

CRAVINGS

När Basse drog iväg för att uppträda sjönk jag ner i soffan och tog mig en whiskeypinne. Saken är den, att bantar man samtidigt som man dricker alkohol blir man så gaaalet sugen på kolhydrater och fett. Även om det bara är en oskyldigt kluckande 4 cl wirre med is. Såfort wirren nådde magen upptäckte jag mitt sug på socker och fett...

Vi har INGET gott (läs onyttigt) hemma så jag fick improvisera. Jag slungade ihop pannkakor med improviserad fyllning. Jag mixade ihop vaniljyoughurt, honung och kakao.... :) Åååå va jag älskar söndagar (=onyttig dagen)!

lördag 24 mars 2012

DET GÅR NERÅT

Måste gått ner något i veckan.... Känns som om jeansen sitter skönare. Kul när man märker att träning och rätt kost lönar sig!!




BIOLÖRDAG

Ikväll blir det bio med Jenny. Basse ska ha grabbkväll med Mario Cart...

Mina p-piller tog slut idag och tanken slog mig att inte hämta upp nya. Jag som tjatar så mycket efter barn liksom, vill ju helst ha bäbis igår... :) Men även om jag försökte idag kunde jag inte föreställa mig att helt plötsligt sluta med pillerna. Jag och Basse sa förra året att; "nästa sommar, då jäklar ska vi börja producera..." :) Men helt plötsligt är det typ april 2012 och man känner sig inte direkt mognare eller mer redo nu... Fast man vill ju verkligen ha en egen liten familj. Man kommer väl aldrig bli helt redo, förberedd?
Vad krävs för att man ska våga!? Stor villa med vacker inredning, en välskött trädgård med en liten gunga mellan två äppelträd och en finkrattad sandlåda? Fast jobb? Mentalt blir man väl aldrig förberedd!? Eller är man mycket väl redo, men naturligt orolig?! 

Vi har ju båda bra jobb, fin stor lägenhet. Räcker inte det? Både jag och Basse kommer alltid ha tusen bollar i luften, vi har alltid något karriärsmässigt "på g"... En stor villa med stor trädgård kring innerstan kostar runt 10 miljoner och det kommer vi inte hosta upp inom kort. Blir gaaaaaaalen av allt funderande!

Svårt! Att ta detdär steget att sluta äta p-piller. Att aktivt välja att "nu skaffar vi barn". Det är ju skitläskigt! Det bästa vore i mitt (vårt) fall om en graviditet kom som en överraskning Men det blir det ju inte när man käkar "le pills".... Läskigt det där med barn, skitläskigt.

Sen vet man ju faktiskt inte ens om det går att få barn, eller hur lång tid det skulle ta om det skulle gå... Ikväll blir det i alla fall inga barn gjorda, inga barn med Basse men en bio med Jenny :)

Bestämde mig redan i Falkenberg att jag skulle skaffa en liten hund. Tror det va sommaren 2006 när jag bestämde mig för att skaffa just en liten pudel. 2008 pushade Jenny N (inte bio-Jenny) mig att köpa Tessie.
När jag hämtade lilltussen i Täby grät jag hela vägen hem. Höll henne innanför jackan när hon gnydde hela vägen :) Jag satt på tuben och va livrädd. Skulle jag ansvara för detta livet i femton år framåt!? Va faaaan hade jag gjort?! :)))
Fast sen blev jag ju världens bästaste mamma till världens finaste och väluppfostrade pälsboll :) <3



BRÖLLOPSJOBBET

Jag visade aldrig er sista dagen från bröllopsjobbet!? Det va så vackert.... Fast såklart inte i närheten så glamouröst och vackert som ett Vegas-bröllop :))))



Toaletten:


Foajén:


Bordsplaceringarna. Några hundra på ett lååångt bord. I sista sekunden uppdaterades listan typ tio gånger, då vart man tvungen att lägga om alla korten. De ska ligga i bokstavsordning, i exakt mönster med varandra. "Luckan" ni ser på bilden va någon som inte skulle komma i sista sekunden. Då fick man flytta upp alla korten efter luckan... :))


Några av dalkullorna som välkomnade gästerna vid ankomst till kyrkan:

En lounge där gästerna chillade lite mellan fotograferingarna:

Middagen efter vigseln. Bröllopsparet på storbild.

FREDAAA´S MYJS

Har det verkligen gått en vecka sedan Basse uppträdde på Hilton!? Tiden går så jäkla fort.... Skrämmande! Jag har börjat hetsa inför beachen -12 och tränat nästan varje dag efter jobbet. Har ju kontorsjobb utöver min klädbutik nu, denna veckan har jag nästan bara jobbat på kontoret.
All eloge till de som knegar kontorstider!!

Jag jobbar mellan 09-18, tränar mellan 19-20, är hemma 20.30 (om jag inte måste hämta på dagis, då är klockan 21) och min tillvaro är inte mycket mer än:
1. sova,
2. äta,
3. jobba,
4. träna.
Fattar inte riktigt hur folk kan leva normalt såhär, året om? Känns som lite realitycheck för mig :) Mina kollegor fattar inte alls grejen med att jag klagar. Men va faaan, det har inte hänt ett skit på hela veckan!? Tänk när man ska få barn, jobbar man kontorstider missar man ju typ hela uppväxten!? Jag har alltid jobbat skift eller på oregelbundna tider och tycker det är galet mycket bättre. Då har man ju både dagar och kvällar ledigt i veckan. Jobbar man kontorstider går man ju gärna inte upp och "lever" mellan 04-08!? Nu börjar jag förstå varför folk alltid längtar så till helgerna. Synd bara att jag jobbar hela helgen också :) Fattar ni hur jag tänker!?

Aja, ska inte klaga. Bra att jag får in lite cash. Sedan i julas har jag vart i; Thailand två veckor, USA dryga veckan och Tanzania två veckor. I början av juli åker jag igen, då blir det San Francisco och Vegas med kärleken :) Ni kan ju själva gissa hur deklarationen kommer se ut. Kommer inte förmögenhetsskatta om vi säger så. Får hoppas mina aktier på nordnet skjuter i höjden och att jag blir miljonär...

Såhär ser vår perfekta fredag ut:

fredag 23 mars 2012

LE DJOBB

Man lär sig alltid något nytt. Denna veckan lärde mig mina kollegor att man inte kan äta normal mat när man jobbar på kontor :) Alla käkar bara sallad. Men det stämmer ju. Man sitter still i åtta timmar, det skulle ju inte funka och käka lunchbuffé varje dag... Det känns lite udda i kroppen att inte röra på sig. I klädbutiken eller på mina eventjobb står och går man ju hela dagen. Då är ju lunchen det enda momentet där man sitter.


Djupa tankar.


torsdag 22 mars 2012

PÅVÄG HEM EFTER 15 MINUTER

Är påväg hem efter endast 15 minuters spinning... Why?! Jo, för att mannen bredvid stank som ruttet bajs. Alltså jag är så irriterad, ni vet när man verkligen taggat efter jobbet och längtat efter en rejäl jäkla träning à la "nu kör jag gääärnet". Så förstör en bajsman allt!!!!

Sa till i receptionen att dom får fan sätta upp en lapp eller ngt. Så ohövligt att lukta så illa!! Har man problem får man väl söka hjälp....

Kan fortfarande känna lite lukt fast jag sitter påväg hem nu... Usch, riktigt känner att det satt sig i håret och huden på mig.... Blääää

söndag 18 mars 2012

SVÄRFÖRÄLDRAR PÅ BESÖK

Idag har svärföräldrarna vart på besök! Vi åt lite lunch och gav oss ut på loppisjakt. Det finns massor av bra loppisar vår/sommartid i Stockholm, men än så länge har inget kommit igång ordentligt. De flesta förorter har bara en gång i månaden såhär års och de hålls såklart alltid efter löning, så vi får vänta till nästa helg :)

Jag är för övrigt ledig idag, så jäkla skönt!! Småpysslar och donar här hemma... Målar ramar, gör rödbetsbiffar, rensar garderoben... Funderar på om inte jag ska sälja ut på någon loppis snart. Har massor av kläder och en del små auktionssaker som jag vill bli av med snabbt. Orkar inte med allt jobb på tex tradera med kläder. Bättre att sälja ut allt på en gång, även om priset sjunker...

Ni vet väl att jag köper på auktioner och säljer hemma? Idag sålde jag ett skåp i rokoko tillverkat 1910 från NK. Ett gammalt auktionsfynd som stått i förrådet. Ska rensa ut här hemma närmsta veckan. Jag är pank och behöver stålar, om inte till mat så till nästa resa om några månader :) Jag och Basse åker till Las Vegas och San Fransisco i juli....!! Igen :)


Le Schkåp:

Hittade en låda med kökshanddukar och jättevackra bordsdukar i lin.... Köpte lådan för en tjuga och kommer nog få en femhundring, det säljer bra på tradera :) 





lördag 17 mars 2012

JUST BEING

Igår va jag på Hilton Slussen som presenterade RAW. Min kära Basse uppträdde med Jakob Öqvist, Marika Karlsson och Daniel Floss (gästkomiker från England). Det va superkul och jag är så stolt över mitt hjärta :) 


Därefter blev det lite spontanutgång på söder. Innan vi åkte hem tog vi varsin hamburgare på Burger King Medborgarplatsen. Det va heeelt sjukt. Vilket jäkla zoo. Folk slogs (tre slagsmål medans vi va där), en kille som inte va inblandad i något bråk sulade plötsligt in hela sitt mål i väggen, ställde sig och skrek för sig själv. Några killar bredvid oss satt och pratade om knark, en tjej stod och loskade i kön... Jag fattar inte varför inte Burger King har vakter som McDonalds på nätterna? Helt jävla sjukt, det va mat över hela golvet i hela restaurangen. Vi drog så fort vi kunde.... 




Alla komiker på scen i slutet:




tisdag 13 mars 2012

INTE LÅNGT KVAR

Haha, har "räknat ner" till hemresan två dagar. Började gå igenom min inkorg, tog fram almanackan och "kom tillbaka till verkligheten" i förrgår. Nu vill man liksom bara hem och styra upp allt som väntar med jobb, skola osv.

Klockan är 12.15, om två timmar tills jag ska ut och vifta fram en taxi... Sitter på ett lyxhotell och surfar, går igenom massa mail och styr upp min ekonomi. Fick ett spännande mail igår om en casting som programledare. Det skulle va superkul att få "leda" ett program igen. Det är inget ring-in-program, den biten är klar och kul så länge det varade... Nu behöver jag dock hitta en bra sminkös som kan hjälpa mig med makeup till castingen, för mig är det "all-in eller inget" om det är något jag ska göra :)

Inte supernyttigt, men gott som fanken:



måndag 12 mars 2012

LAST NIGHT OUT

Tillbringades på favvohaket. Underbar barbeque!! Nu när jag handlat allt jag skulle handla och gjort allt jag skulle göra vill jag bara hem. Åhh, va jag längtar efter Basse vår lilltjej....! Vår fina, rena lägenhet med alla våra fina, rena möbler :) Saknar att kunna ligga framför tvn och surfa på kvällarna med mina älsklingar bredvid mig. Saknar att laga mat!! Oj, va mycket god och nyttig mat jag ska göra när jag är hemma... På onsdag 08.40 landar jag i fina och rena Sverige igen :)




På bbq restauranger äter man med händerna,
därför finns alltid en vattentank för "hygienens" skull :)

KRYDDOR!!!!!

Oj va glad jag är!! Har köpt mängder av kryddor; peppar, curry, chilli, havssalt, muskot, vitlök och massor av inhemska blandningar till fisk och kött. Tänk va kul det ska bli att laga mat med dem i Sverige!




Detta tyckte jag va extra spännande:
Fisk som blivit torkad på något speciellt vis för att behålla maximal sälta och smak.
Man använder det som "buljong" i grytor och soppor!
Om jag förstod det rätt kan man välja mellan att låta biten ligga i bara någon minut i grytan eller tills den kokar sönder, beroende på styrka.


Köpte en sånhär liten stapel med fisk:


Torkad småfisk är godis här. Hemma köper vi det som kattgodis :)

Dagens köp: 

Dessa blev jag nog mest nöjd över. Torkade fisken och en stor påse muskotnötter!

KATASTROF PÅ FLYGET

Jag har vart så rädd idag! Planet vi flög hamnade mitt i en storm, och nu i början av regnperioden är vädret inte att leka med här nere. Det är så intensivt, på bara fem minuter blir himlen svart, det börjar blåsa/storma och kort därefter vräker regnet ner konstant 30 minuter. 


När vi flugit ungefär en halvtimma började det guppa lite och det är läskigt men helt ok. Har flugit små plan tidigare och vet att det kan kännas en del. Men helt plötsligt tänds lampan för säkerhetsbältet och en flygvärdinna börjar lite nervöst tala i högtalarna; "vi kommer flyga genom en storm så sitt ner, spänn fast er och va lugna". Jag va inte lugn. Planet bokstavligt talat kastades upp och ner, fram och tillbaka i luften. Jag och flera andra skrek rätt ut när vi flög som ett löv i vinden. Man lyfte typ från stolen ibland när planet hastigt sjönk. Ljuset släcktes två gånger och flera luckor öppnades.

I mitt inre såg jag texten längst upp på expressen.se: Just nu: Två svenskar befaras döda i flygolycka i Tanzania. Haha, jag trodde verkligen jag skulle dö, va så ynklig. Det enda jag tänkte på va att jag måste försöka smsa Basse och säga att jag vill att han skulle hitta någon ny om jag dog, att jag bara ville att han skulle va lycklig osv :) 



Men efter kanske en femton-tjugo minuter hade vi i alla fall kommit ur ovädret... Jag va så jäkla tacksam :)
Liten man är ibland! 




Här någonstans började jag andas igen :)

söndag 11 mars 2012

ARUSHA

Jag ska unna mig en riktigt lat dag idag! Tog en efterlängtad dusch imorse, jag har inte gjort det på fyra dagar så fy fanken va skönt de va :) Dessutom va det varmvatten, det har jag knappt haft på hela resan. Nu ska jag sätta mig på något café i sällskap med en bok och ikväll ska jag passa på att surfa nu när jag har internet...

Fräscht och fint rum som kostar 10 000 shilling natten = ca 40 kr :)

Det rosa huset på höger sida är mitt hotell, Mc Millys!

lördag 10 mars 2012

3 DAGAR SAFARI

Jag har åkt ensam till Arusha nu, Jonas är kvar på safari till måndag. Jag bor på ett jättemysigt litet vandrarhem som lyckligvis har internet! På måndag möts jag och J upp igen när vi flyger till Dar Es Salaam.  

Angående min safari! Jag vet inte riktigt vad jag ska börja, vad jag ska skriva. 
Det har vart helt otrolig, jag har sett så mycket djur... Såg fyra av " The Big 5" dvs lejon, noshörning, elefant och buffel. Leopard hann vi aldrig se, det kändes inte superviktigt heller. Leoparder jagar nattetid och kommer ner från sina träd tidigast kvällstid (de ligger och vilar på dagen), och vi va helt slut varenda kväll!

Det va så otroligt mycket djur i de tre nationalparker vi besökte. Återigen, tror nog fanken jag sett varenda ett i alla de naturprogram man sett om savannen :) Det var inte bara en gång man såg tex en elefant, nej, varje dag såg vi enorma horder av tex zebror, bufflar, antiloper m.m. Idag såg vi ett 50-tal elefanter i en grupp! 
Tog ungefär 400 kort men har nu "bantat" ner mitt safarialbum till hundratalet. Svårt att välja vilka jag skulle ta till bloggen!

Lake Manyara i bakgrunden med en hord giraffer:

Lunchtime! 


Giraff undrar vad för konstiga djur som kommer till hans hem :)

Som om inte elefant är tillräckligt ser vi giraff och flamingos i bakgrunden:


Buffel, ser ni apbäbisen som åker snålskjuts på sin mamma...?

Flodhästar, som då och då kommer upp och "vinkar" med öronen

Ett av våra "camps". Ganska ok utsikt :)


Soluppgång, vi satt på en av platserna på bilden ovan:

Precis anlänt till Ngorogoro kratern och ska börja åka neråt:

My homies:

Flamingos i bakgrund och gnu med zebra i förgrund :)

Noshörningar

Sagoställe, så vackert:

Roadblock!!!

Lejon. Två honor denna gång:

Hänger lite med zebror :)

Flodhästar från vår lunchutsikt vid sjön:

Noshörning!

Såg fyra sorters gaseller, detta va den största av dem!

En hyena försöker sig på gnuerna. Det lyckades inte!
Efter några halvhjärtade jaktförsök jagade en gnu iväg honom.

Denhär horden hade massor av små, små bäbisar!

Safarigänget!

Bilen, såhär satt vi i tre dagar! Jag och Jonas, två franska tjejer och en grabb från England!