söndag 26 februari 2012

VINTERTRÄDGÅRDEN

Här är lite bilder från förberedelserna igår när vi dubbelkollade bordsplaceringarna. Middagen skulle hållas i Vinterträdgården på Grand Hotel och temat va verkligen "vintrigt". De röda stolarna skulle bytas bort mot vita, det skulle till levande ljus i alla små lyktor och på scenen skulle ett stort kort bröllopsparet upp.

Hela anordningen va jättevacker men jag kunde inte helt släppa alla vackra träd som tagits in för ändamålet.... Blommor är en sak men stora träd som växt under flera år... hmm

Ett träd vid varje bord samt flera typ tjugo meter höga runt om väggarna.


Det är detaljerna som gör helheten! Bordsnamnen sitter på små grenar :)


Känns fräscht med grönt och vitt! 


Table of honor, här sitter brudparet med familj.




 Ser ni balkongen i bakgrunden? Det kallas "Royal Room" och där hade vi mingel och fördrinkar innan middagen.... Myyysigt!! Efter en någon timma fick alla gå ner till bords och när samtliga hade satt sig gjorde brudparet entré...



lördag 25 februari 2012

FEST PÅ VASAMUSEÉT

Jobbade med ett bröllop idag och ska fortsätta så imorron. En fransk brudgum och en svensk brud. Ett superkul och exklusivt event, precis i min smak. Budgeten ligger på.... 


...ja, kanske femton årslöner för mig :) Helt sinnessjukt. Idag va det champagnemingel på Vasamuseét som hade hyrts hela kvällen exklusivt (!!) åt sällskapet. Imorron blir det vigsel på Djurgården/Skansen och därefter party på Grand Hotel. Jag är i mitt esse, når kulmen av trivsel när jag får stå till tjänst i sånahär tillställningar! Tänk att få vara värdinna på Grand Hotel, tänk tänk!! Vilken dröm, men det lär va omöjligt att få något över receptionen där...?

Förstår inte vad som är så intressant för mig med service - och intresset att ge service?
Minns att min mamma lånade en bok från biblioteket när jag va liten, typ 10 år. Boken hette något med "Vett och etikett" och hon ville att jag skulle läsa ett kapitel per dag. Jag tyckte boken va så sjukt tråkig men minns att mamma typ blev arg och tvingade mig läsa bokfan... :)  Minns att jag läste om hur man skulle duka för en middag, hur man skulle äta med bestick för olika rätter - fisk, förrätt, soppa, efterrätt osv. Jag minns att jag tyckte boken va så konstig, onödig och dum. Vad spelade det för roll vilka bestick man använde när man åt, så länge man åt? Är det kanske detta som "sitter i"?

Naturligtvis förväntar jag mig samma behandling på tillställningar/restauranger m.m. Jag kan irritera ihjäl mig på människor som inte kan leverera. Kanske en arbetsskada, men jag kan bli riktigt snäsig om någon inte är tillräckligt duktig på det de gör. Som min och Basses bröllopsfotograf... Hon va helt sjukt värdelös, mitt i vigseln sa jag till henne att hon hade två val; antingen kunde hon lämna rummet eller göra precis som jag sa, samtidigt som Basse va så nervös att han typ bajjade ner sig. Han väste till mig att "damen vet nog sitt jobb bättre än dig, så låt henne fota". Hade jag inte älskat honom så mycket och om det inte vart för att han va så upp i varv hade jag skickat ut henne. Ni som läser bloggen vet ju att inga foton kommit upp från bröllopet. De kommer aldrig någonsin komma upp, till och med Basse dog lite när han såg korten... 








fredag 24 februari 2012

NYTT JOBB

Jag har börjat på nytt (mer) jobb idag. Va ju i Kolsva förra helgen och slog ihjäl några timmar med att söka lite extra jobb. Vill jobba mer än heltid nu när jag ändå har studieuppehåll just för att jobba. Dessutom tror jag alltid det är bra att vara aktiv på arbetsmarknaden, man ska alltid vara aktiv med jobb. Man ska alltid se sig om vart man kan utvecklas både privat (som person), affärsmässigt (cash, tjäna mer) och yrkesmässigt (erfarenheter).


Nu har jag fått jobb på kontor! I måndags va jag på arbetsintervju hos ett företag som precis va i rekrytering. Hade skickat en spontanansökan via deras hemsida och träffat precis i rätt tid :)
Provjobbade i tisdags och det gick jättebra, så jag fick jobbet! Jobbade 09-17 idag, hann precis hämta upp Jonas på centralen (det är han & jag som drar till Tanzania nästa vecka) innan jag kom hem och hoppade in i duschen för att piffa mig till nästa jobb...



Spännande med kontor!! Sitter i kundtjänst så det fortfarande mycket kontakt med kunder/människor. Känns lite udda att börja på en ny arbetsplats, är ju van med mina events osv men att komma permanent till ett ställe!! Nya kollegor, många kommer säkert bli bra vänner osv... Naturligtvis är jag kvar i klädbutiken också. Började i Falkenberg, har haft foten inne hos denhär kedjan snart sex år. Tänk va fort tiden går!! Där kommer jag nog alltid finnas mer eller mindre :)
Äldreboendet ligger ju varmt om hjärtat, men det är ju bara på en speciell avdelning jag vill jobba på... Det blir så sällan tider där :(








söndag 19 februari 2012

HIVI KARIBUNI TANZANIA

Ligger just nu och myser i Koslva. Älskar att vara här, så lugnt och skönt. Igår va tillbringade jag förmiddagen på Grand Hotell, ska arbeta vid ett stort bröllop fredag och lördag. Ska bli otroligt kul, ett bröllop med gigantiska proportioner så allt är såklart väldigt hemligt pga säkerhet osv. Älskar såna tillställningar, stå och niga och le och va glad och va vänlig. Ge allt för service :) Varenda gång jag är på typ finare hotell, mässor osv tänker jag alltid att jag måste börja jobba där. Tänk att få jobba på Grand Hotell som är så fint!! Alla är så jäkla vänliga, alla ler och typ springer för att öppna dörren åt en när man kommer. Så fint!! 

Imorron blir det hem till Stockholm, ska packa väskan till Tanzania i veckan. Jonas kommer på söndag och torsdag den 1 mars åker vi!! Ska bli en ball resa...! 

Nederland 2009. Waar in vele prachtige steden, maar miste Amsterdam, togestaan omdaar heen te gaan een weekend in het voorjaar als de sneeuw is weg!! (Hmm, undrar hur rätt det blev :))



ÖVNING

Test.




onsdag 15 februari 2012

DRAGONKRYDDADE ORANGISAR

Spana morotsbiffarna jag gjorde imorse! Så jäklans gott, men inte mycket kvantitet för jobbet och tiden det tar...  Att göra morotsbiffar va i alla fall inte lika slabbigt som rödbetsbiffar då hela köket såg ut som efter en motorsågsmassaker.
Ynka, men ack så goda resultatet efter 2 kg morötter, 4 stora potatisar, 2 lökar:


tisdag 14 februari 2012

LOVE

Vaknade till tre vackra rosor och min favorit choklad! Det är ju Alla hjärtans dag idag :) Basse fick det han brukar få på sin namnsdag, födelsedag m.m - kärlek! Kärlek och en kram blev det alltså i år också...

Hade intervju för SVT därefter blev det jobb några timmar...





måndag 13 februari 2012

BLOODY MONDAY

Har nyss vart på värsta fyspasset. Svettades som en gris, skönt när kroppen börjar vänja sig vid träning... Första veckorna svettades jag ingenting men nu äntligen börjar kroppen komma igång!

Va knappt igång något förra veckan och direkt märker jag mina ryggproblem. Vaknade 05 idag och kunde inte ligga kvar i sängen... Älskar verkligen träningen, känns i varenda kota när jag rör på mig...! Mina veka, små borttynade muskler i ryggen får sig ett rejält uppvaknande! Nyttigt!!

Nu sitter jag och fixar naglarna. En ny salong har öppnat precis bredvid klädbutiken jag jobbar i, så jag hoppas de är bra!!




söndag 12 februari 2012

FETTSUGNING FÖRE OCH EFTER HALS OCH HAKA

Har ni sett vilken fin skillnad? Rensade min gamla dator och hittade min operationsbilder. Gjorde fettsugning på hals och haka. Jag minns att jag vart så sjukt glad tiden efter, kände mig så mycket vuxnare när jag blev av med det där "babyhullet"... Det va ett helt nytt sätt att se sig själv på bild, slapp vrida och sträcka på halsen varenda gång man blev fotad... Jag ser ut som en tioåring på vänstra kortet och en vuxen kvinna på högra! 




BILDER FRÅN IGÅR

RAW på Hilton.

Man fick INTE filma.... ;) 




lördag 11 februari 2012

SKILLNADER

Följande drar skillnaden mellan mig och Basse. Jag föreställer mig kvällen med typ tio komiker...
Men såhär va det; Först uppträder Basse därefter uppträder kvinnan som vann priset "årets kvinnliga komiker" - Karin Adelsköld... Därefter är det paus. Halvlek.
Efter pausen är det Thomas Järvheden, sen slut. Avslut.

VAFAN?!?! Min Basse är en av tre topp komiker på denhär turnén! Folk har liksom köpt biljetter för att se honom......!!!! Min älskling är 33% av showen!?

Det är ju asballt! Ett litet ljus går upp för mig där jag sitter i publiken. Alla runt mig vet vem min kille är. Min Basse!? Alltså han, min lillapa, som jag är sambo med. Tycker det va hur häftigt som helst... Kanske jättefjantigt men jag blir helt enkelt skitstolt!

Dethär är skillnaden mellan mig och Basse. Hade det vart jag hade jag som uppträtt hade jag ringt runt till halva Sverige, medan Basse bara sagt till typ mig "aaa kom gärna på mitt uppträdande på lördag..."




FENA PÅ MAT

Har nyss gjort finfina rödbetsbiffar. De blev så sjuuuukt goda!! Älskar att laga mat och senaste tiden har jag fått dille på biffar av olika slag, oftast använder jag inte recept utan kör efter eget tycke och smak... Mmmm!!

Ikväll ska Basse uppträda på "RAW Comedy Club" så jag och Mireille ska dit. Eventuellt blir det en utekväll, tror de flesta komiker ska festa till det efteråt... Basse har gått runt som ett osaligt spöke här hemma hela dagen, han älskar att stå på scenen samtidigt som han blir så jävla nervös innan :) Tycker det är rätt kul att retas, fråga hur många hundra som köpt biljetter, om tv ska filma osv :) hehe 
Själv hade jag studsat runt som en studsboll av lycka om det vart jag som skulle fått stå framför flera hundra personer...  Precis som ett litet barn är jag, all eyes on me :)
Kan inte vara att jag inte fick tillräckligt med uppmärksamhet som barn, jag va en riktigt jävelunge... Alla möjliga hyss började redan från dagis och både låg-samt högstadiet va jag en flitig besökare hos rektorn. Hihi, vissa hyss va väldigt intelligenta och välplanerade för att komma från en liten tjej ;)

Ser ni min lilla älskling!? Längst ner till vänster...


Det kulinariska mästerverket:



fredag 10 februari 2012

PÅ BASSES JOBB

Åkte direkt till min läkare efter inspelningen och raderade lite rynkor. Därefter blev det att möta upp med Basse och hänga lite på hans jobb. Rätt kul att vara med när han kör "Rix topp 6 klockan 6". Satt med hörlurarna och lyssnade på alla som ringde in och röstade... Det är en del kul folk ;) hmm

Såfort vi är klara här blir det en After Work...

Jag måste såklart pilla på allt... :)

ERIK & MACKAN


Hihi, nu är det "line up" för att vädra programledarnas fördomar! Ska bli kul och höra vad de trodde om oss alla, vi är fyra kvinnor som är med! Hon jag står med på bilderna är bibliotekarie.

Inspelning är på Polishögskolan och vi är på en avdelning med massa förhörsrum. Rätt kul att föreställa sig hur eleverna sitter och låtsas förhör varandra. Aspiranterna har ett inglasat gym som ligger i närheten, ska försöka ha vägarna förbi senare.... :)






torsdag 9 februari 2012

INTERVJU PÅ EDGEN

Fick direktiv att klä mig;

"Som om du är påväg till en jobbintervju på ett kontor, med en sexig twist"



Tänk om de gissar sjuksköterska, får rätt direkt... Fan va trist det skulle vart.
Eller tänk om de gissar på prostituerad
Nää, så kort är väl inte kjolen?!? Vill inte se överdriven ut i tv, typ som om jag försöker va vågad fast jag inte behöver utan skyller på att jag "ska se ut så"... Bäst att ta med mig kostymbyxor också, haha.






ERIK & MACKAN IMORRON

Kul kul, imorron blir det två inspelningar; Erik & Mackan och en kortfilm.

I programmet för Erik & Mackan ska jag vara i en så kallad "line up", dvs vi ska vara fem personer som står bredvid varandra. Erik & Mackan ska sedan gissa en efter en, vad vi jobbar med och vilka vi är som personer utifrån hur vi ser ut...
Kommer ju bli hysteriskt roligt, jag ska ha på mig en partyklänning och piffa till mig, locka håret osv. De lär ju inte gissa att jag pluggar till sjuksyrra och brinner för att arbeta på äldreboende inom palliativ vård ;)

Den andra inspelningen är ett slutprojekt åt grupp som går konsthögskola. Jag har fått ett manus och ska återberätta en dramatisk historia till kameran/tittaren. Typ som om jag berättar en roman med inlevelse. Vi ska spela in i tunnelbanan och jag ska va dramatisk... Ska bli kul, hoppas jag klarar av att spela melankolisk i Torsten Flink stil :) Det kommer ju se ganska löjligt ut om jag inte lyckas se äkta ut, haha!


KOPPLA OM

Har precis lämnat lilltjejen på hennes nya dagis och är påväg till jobbet.

Sedan vi flyttade till vår nya lägenhet har vi hittat två dagmammor som inte kändes speciellt bra, men nu äntligen har vi hittat rätt efter vi satt upp lappar i området;
Ett piggt pensionärspar som har en fyraårig pappillon och bor bara två hus bort! De är perfekta! Tessie tillbringar dagarna med att ligga i soffan, busa med deras vovve och tigga mat... :)
Nästa vecka åker de på något symöte och tar Tessie med sig, ni kan ju tänka er... Tessie kommer älska uppmärksamheten och att hoppa från knä till knä på tanterna :)




SVT SÄNDER PROGRAMMET

Pratade med produktionen och fick avslöja att det är självaste SVT som sänder dokumentären! Håller alla mina tummar att jag får vara med i typ "Debatt" senare, tänk vilka fejkfeminister som kommer sitta där och hata.... ;) 


Imorron ska jag fixa till mina rynkor kring ögonen, tänkte göra det precis innan Tanzania men nu kom programmet mellan... Brukar göra det innan solsemestrar eftersom korten man tar är oftast då man kisar i dagsljus. Då ser man rynkorna extra tydligt.

Imorron blir det alltså botox kring ögonen och eventuellt lite i pannan också. Ska visa er efteråt, det kommer va nästan helt slätt beroende hur mycket man tar.

Åhh, va fint det kommer bli!! Stör mig så otroligt på min tunna hud som verkligen rynkar sig ända mot hårfästet... Ogillar hur det nästan "krullar" sig precis under ögonfransarna också även mina ögonlock ser så hängande ut. Brukar lägga lite ovanför ögonbrynet, det liksom "drar upp" ögat på mig så man åtminstone ser färgen på ögonskugga jag använder :)

Är det verkligen bara jag som tycker detta är mindre fint? Är det liksom FEL att korrigera rynkorna?







VINKLAD VÄRLD

Sitter och käkar frukost framför tvn när hemska Malou med "Efter Tio" kommer på. Det ska handla om skönhetsoperationer och de visar ett snabbt klipp på vad programmet kommer handla om:
De tar upp fem hemska exempel när folk åkt till Thailand, Polen med fler östländer och fått katastrofala resultat. Sen ska det komma två tjejer (varav den ena såklart är mediakåta Linda Rosing) och tala om att "problemet ligger hos insidan hos kvinnor som gör skönhetsoperationer".

Ja, såklart att man har något slags problem om man är så desperat efter större tuttar att man slänger sig iväg till typ Vitryssland med 10 000 i plånboken. Men det är väl en helt annan diskussion än allmänna skönhetsindustrin?

Men varför tar inte "Efter Tio" med några kvinnor som haft bröstcancer och fått implantat när de opererat bort sina bröst? Eller den tjejen som kanske aldrig utvecklades i takt med det normala, som aldrig fick bröst och till slut i nästan skam gjorde bröstimplantat men som mådde sååå mycket bättre efteråt? Varför får man inte höra några andra åsikter?

Måste man må så jääävla dåligt, ha så kasst självförtroende för att ha gjort fettsugning eller bröstimplantat?
OCH vaför är det klassat som så jäkla fel!?

Tycker det är så trist att man nästan aldrig kan göra en rättvis skildring av heta ämnen i media. Sanningen är att vi i samhället "tilldelas åsikter" genom media, men få inser detta. Tidningar, tvprogram osv styr vad vi ska höra samt läsa och ger oss undermedvetet den åsikten de vill att vi ska ha.

Tacka vet jag "Hem till Gården" som snart blir min räddning... :)

onsdag 8 februari 2012

SKÖNHETSIDEAL

Nu jäklar ska ni få höra. Jag ska vara med i en dokumentär/tv-program där man ska skildra ämnet "skönhetsingrepp". Programmet kommer beröra skönhet, ideal, jämställdhet och utvecklingen som skett inom industrin. Det kommer såklart att pratas mycket om operationer men även botox och fillers som är en marknad som ökar explosionsartat.

Jag kommer "intervjuas" eller snarare få berätta min åsikt om ämnet eftersom jag själv använder mig av såväl fillers (förstora läppar) samt botox. Anledningarna till att jag valde att vara med (är angelägen och glad över att få delta) är:
1. Att jag aldrig kan vara tyst och alltid måste säga vad jag tycker och tänker :)
2. Att man inte ska skämmas för den man är eller för det man gör. Skyller på min kära far för den kloka, men "envetna", egenskapen.

Kommer va väldigt lugn och allvarlig när jag pratar, inget flams eller snabbprat eftersom jag vet att mer än majoriteten av tittarna kommer tycka jag verkar dum i huvudet ändå :) Fattar inte hur folk orkar vara så fördomsfulla, speciellt svenskar. Nästan som om man som kvinna inte får vara snygg, ta hand om sig själv. Titta bara på tex spanska kvinnor, ojojoj vilka primadonnor!! Sånt skulle torrbollsdamerna i Svedala behöva mer av :)

Jag har förberett lite vad jag vill få fram och detta planerar jag att säga:

"...såklart är jag påverkad och formad av skönhetsidealen som samhället och media förmedlar, men det gäller ju även mode, kläder och frisyrer. Mina skönhetsingrepp handlar inte inte om självförtroende, jag älskar mig själv i spegeln lika mycket före som efter jag använt mig av säg botox. Jag känner inte att jag "behöver" fillers eller botox för att älska mig själv, eller ens för att vara vacker, jag gör det för att.... *konstpaus* ...det är så lättillgängligt och enkelt att utföra.
Även ifall det rör sig om några tusen är det inte speciellt dyrt för mig; jag går inte på krogen, kör ingen fin bil och har inte barn. *leende* Det handlar om prioritering."


Sen vill jag gärna få fram:

"...det känns nästan lite nervöst att prata om detta i tv. Ämnet har blivigt så "hypat" och liksom tabubelagt, man ska nästan skämmas att stå för sin åsikt. Men det kanske inte är så konstigt att det är så uppspelt...; när vi svenskar exponerats för ämnet har det varit nästintill uteslutande i program som "Hollywoodfruar" eller liknande, där vi ser maniska kvinnor nästintill hysteriskt använda sig av botox och fillers precis som om deras skönhet ligger i en spruta. Det är ingen som gör tv program med oss "vanliga" människor som kanske gör det någon gång om året för att de irriterar sig på några kråksparkar.
Jag tror inte jag blir vackrare hos allmänheten av mina sprutor men jag är inte heller intresserad eller i behov av detta. Jag gör det för min skull, att jag irriterar mig på mina linjer och rynkor."


Avslutningsvis tänkte jag avdramatisera ämnet botox lite och skratta medan jag säger:

"Det är lite som en snabbverkande antirynk kräm. Väldigt snabbverkande." :)


Mini Evelina. Inte kråksparkar här inte... :)





tisdag 7 februari 2012

CASTING IDAG

Ska på casting för en reklamfilm idag. Jag har ju lovat mig själv att söka lite mer, va med på mer inspelningar 2012. Hittills, i januari, har det slarvats lite men nu jäklar :)

Basse har så otroligt mycket med sitt jobb och stand up vilket inte ger så mycket tid åt varandra som 2011. Minns ni att vi hade våra "kulturdagar" minst en dag i veckan?! Nu hinns det inte riktigt med så jag behöver fokusera på att göra egna saker så man inte hamnar i fällan "jobba-sova-äta".... Det är lättare än man tror, veckorna bara flyger förbi om man inte fångar nuet. Det är diciplin för mig att ha en aktivitet varje vecka!

Denna veckan ska jag ägna mig åt något andligt. Funderar på att gå på en spirituell meditationskväll hos Stockholms Spirituella Förening. Annars blev jag tipsad av en vän som nyligen vart på healing att "thats the shit" ;) Sååå, andlig aften eller reiki healing blir det i veckan...




måndag 6 februari 2012

GOMORRON!

Minns ni att jag ville rena kroppen när jag kom hem från USA? Det håller fortfarande i sig om jag inte har bråttom till jobbet på morgonen. Idag avslutade jag frullen med ett glas av:
1 st blodgrape, 1 msk krossade linfrön, 1 tsk guarana, 1 tsk spirulina, 1/2 dl Gojibär och en liten näve med råa kakaobönor... Mums!!

Älskar att laga mat och nu när jag försöker detoxa mig själv finns det massor att lära... Till lunch blir det ugnsbakad torsk på en bädd av rödbetor och fänkål med en stor sallad! Rödbetorna tar med sig toxiner från lever och fänkål drar med sig toxiner från njurarna... Good, good!!

Hoppas gå ner något kilo till Tanzania resan också... Om tre veckor drar jag och Jonas!! Weeii!

Mmpff, såg visst att kameran fokuserade på bakgrunden när jag laddade upp bilden... orka...

fredag 3 februari 2012

Det är inte ofta...

...om snarare aldrig jag ber er se youtube-klipp. Men detta är nog det bästa jag någonsin sett.

Tror jag dör lite varje gång jag ser detta. Kärlek. SE!!! Spola till 1.40 sek om ni har ont om tid :)

http://www.youtube.com/watch?v=FGzRTFyVWgc

Små saker man blir vansinnig över...

Va helt vansinnig typ tio minuter imorse. Behövde choklad, badly, och har en minut på mig att handla innan tåget kom... Se bild!

Ringde Selecta som har hand om automaterna, fick prata med en tant som typ inte trodde mig.... Som om jag skulle lura Selecta på 10 kr i ett samtal som tar ca 15 minuter.

Jag bad henne ta de tio kronor för snickersen och gömma de där solen inte skiner.