lördag 31 december 2011

ON THE ROAD

Äntligen framme! Galet mycket mexikanare här. Som många exklusiva områden är klasskillnaderna stora, man ser mycket uteliggare och bara ett kvarter från de fina gatorna ser det för jäkligt ut.


Trodde dessutom motorvägarna skulle va bättre här, två filer hela vägen från Las Vegas till Los Angeles och asfalten va totalt sönder på många ställen!


Stannade på några hak för att käka och spela :)


Satsade fem dollar och vann tjugo!!
Jag har definitivt inte någon speldjävul i mig, så fort jag vinner tar jag ut pengarna.


Såhär "exklusivt" va det när vi anlände till Hollywood:




Otroligt mysigt rum!! Fast vi va trötta och hungriga hann vi springa ut och köpa badskum :)

fredag 30 december 2011

LIKA BARN LEKA BÄST

Det hade aldrig fungerat mellan oss om den ena brytt sig.

Idag tar vi hyrbil till Los Angeles och Hollywood för att fira nyår!!

CIRCUS DE SOLEIL

Ett uppträdande värt varenda krona! Det kittlade i magen flera gånger av att se akrobaterna högt upp i luften. När de befinner sig 30-40 meter upp i luften, slänger sig runt bland rep, ringar och i varandra för att plötsligt släppa allt och dyka ner i bassängen, ja då får jag svindel :)

Föreställningen heter "O", är huvudcircusen av Circus de Soleil i världen. Den är unik eftersom allt utspelar sig i en enorm vattenbassäng. Lika många dykare som akrobater fanns på plats, de simmade med syrgastankar i botten av bassängen och tog emot/höll nere akrobaterna när de inte va ovanför ytan... Coolt!!

Det va strängt fotoförbud så jag tog några bilder från nätet.
Här på Bellagio va föreställningen, vi satt högst upp:




Eftersom jag i princip aldrig sminkar mig vanligtvis kände jag mig extra fin idag. 

Klart det måste tas kort :)


VITA TIGRAR

Besökte "Sigried och Roy´s - Secret Garden" idag där vi såg delfiner, vita tigrar, vita lejon, panter och olika leoparder. Jag kom främst för de vita tigrarna och vita lejonen, det va grymt!! 


Inomhus på Venetian. Uppbyggda kanaler genom hela hotellet och dess gallerior med konstgjord himmel, "uteserveringar", gatumusikanter osv - precis som i Venedig!


Ett stort torg med restauranger :)


Detta tyckte jag va lite kul... Man får öppna ostronet själv och innuti finns minst en pärla!

Konstgjord isbana, gjord av något plastmaterial eftersom isen skulle smälta.
Jättevackert nattetid!

Delfinerna va jätte lekfulla och "skrattade" medan det brottades runt:



Tigrarna tyckte om att kramas! De låg och sov i denhär positionen:

Lejonen:



Internt. Ni som känner Basse vet hans (oförklariga) fashination för änder.

torsdag 29 december 2011

VISSTE INTE ATT JAG VA FLYGRÄDD...

...förrän jag lyfte med en helikopter. Det kändes väldigt obehagligt första fem minuterna sedan började jag slappna av. Jag och Basse fick sitta längst fram, bredvid piloten :)

Resan kan vara något av det häftigaste jag köpt! Har man aldrig åkt en liten helikopter tidigare va det en otrolig upplevelse. Jag kände mig fri som en fågel där vi åkte kors och tvärs över Grand Canyon, som för övrigt är ett av världens sju underverk. Efter 90 minuter landade vi på en ranch och serverades god frukost innan vi gav oss iväg en timma med hästar i ökenlandskapet.

Vi hade bara bokat flygturen men eftersom vi va ensamma om den utflykten blev vi "uppgraderade" in i gruppen som skulle besöka ranchen. När damen från resebolaget ringde igår vart jag fly förbannad;
 - jag va minsann inte villig att lägga två timmar på en "uppbyggd-för-turister-ranch" där vi triggas vara i köpsug hela vistelsen. Jag såg framför mig en utflykt på kanarieholmarna.
Men vi hade inte rätt till återbetalning och därav inget val. Representanten försökte göra mig nöjd och erbjöd fri horsebackriding och en flaska champagne. Nu i efterhand är jag jätteglad över utflykten!
Det kändes avslappnat och va jättefint. Paret som ägde stället va ett äldre par som även hjälpte till med guidningen, de hade några få anställda och massor av fina djur.

Jag och Basse va helt slut när vi landade på eftermiddagen. Vi hann (med flertalet protester från en av oss) till Victoria´s Secret där jag kom till kassan med alltför mycket kläder. Eftersom jag förlorade mitt Visa-kort i Thailand för två veckor sedan fick Basse dra sitt. Efteråt tackade jag honom för allt fint jag fått. Han verkade inte hänga med.



Hoover dam:

Kunde inte helt slappna av i början ;)




Här spelade man in slutscenen i "Thelma och Luise". Det där stupet ni vet...

Närmar oss Grand Canyon:







Basse sa såhär:
Snälla, lägg upp bilder på när jag sitter på en häst.


Kan vara det hemskaste kortet i historien:

Är detta det Stureplan kallar "vaska"??





The Strip!





Påväg tillbaka mot Vegas:

onsdag 28 december 2011

TRÖTTA SOM FÅ

Vi är helt slut efter första dagen! Vi har hunnit se och göra jättemycket på tolv timmar. Vi har vart inne på flera stora hotellkomplex och sett respektives stora casinon, vi har sett massor av olika arkitektur - varje hotell vill bräcka det andra i otroliga "parker". Har man inte en separat djungel, konstgjorda isbanor eller dygnet-runt-akrobater i taket på lobbyn så har man kanske som Venetian; en uppbyggd miniatyr av Venedig stad där man kan åka båt i flera kilometer runt om i hotellet! Det går inte riktigt att förklara hur stort allt är i Las Vegas, byggnaderna är verkligen enorma och det är svårt att fånga det på bild.

Klockan är 20.00 och vi har planerat middag på Mirage, men det känns väääldigt avlägset nu.... Imorron ska vi iväg på helikopter resa över Grand Canyon redan 07 så det är lockande att stanna på rummet. Egentligen skulle vi se Circus de Soleil idag men biljetterna va slut, det får bli torsdag istället!






Sneda skyskrapor:

Något vi kan rekomendera är "Hop on, hop off". En klassiker som finns i de flesta storstäder världen över.
Det är ett enkelt och informativt sätt att få överblick över staden.


En jättestor bergochdal-bana döljer sig mellan höghusen. Why not liksom?


Som sagt, det går inte att fånga hur stora vissa byggnader är...: