fredag 28 oktober 2011

Influensa!

Har legat med dödsångest igår och idag. Man uppskattar hälsan i avsaknad av den! Har dragit på mig influensan.... Jag bara ligger här hemma och sakta tynar bort ;) Det är så jäkla synd om mig.

Jag har dock världens bästa pojkvän som arrangerade cirkus ikväll :) Han jonglerade med olika frukter, gjorde gymnastiska akrobater (såg inte klok) sen gjorde han charader....

Naturligtvis har jag också haft panikångest över missat arbete (mindre mammapenning you know...). Eftersom jag frilansar så mycket, inte jobbar flera dagar i rad för samma arbetsgivare, får jag inte sjukersättning av någon. Försäkringskassan betalar bara ut sk "aktivitetsstöd" - men då måste man va arbetssökande. Så på måndag ska jag skriva in mig på arbetslösförmedlingen. Lika bra om jag skulle bli sjuk igen. Haha, förra månaden jobbade jag drygt 200 timmar så jag behöver absolut inget jobb. Men jag får väl förklara läget för dom så de inte skriver in mig i ngn slags jobbsökarkurs :)



söndag 23 oktober 2011

Vi ska gifta oss!

Ja, det är sant! Vi gifter oss i Vegas till jul!

Jag och Basse åker ju elva dagar till Las Vegas över nyår och hur kul vore det inte att gifta sig?
Få Elvis som vittne i ett klassiskt litet rosa Wedding Chapel!? Sen går vi ut och festar loss på något Casino varpå vi går hem till vår svit på något glassigt hotell...!!
Vi började nosa på ideén för några dagar sedan och ju mer vi pratade om det desto mer självklart kändes det.
OBSERVERA att vi INTE kommer genomföra alla pappersarbeten som gör oss lagligt gifta i Sverige!!

Vi köper några kitchiga platsringar, jag tror jag vill ha en stor rosa blomma på min ring, så hyr vi kläder på plats. Vi kommer vara lagligt gifta i USA men endast där efter giftemålet. Men de e ju ballt de också :)

Weii!!

Något sånthär, fast vi kommer naturligtvis va mer glammiga :)

Detta känns lite trist va...!? Ingen "Vegas style"...

lördag 22 oktober 2011

Fun stuff

Försökte förgäves byta bort ett pass på äldreboendet imorron. Det är auktion inåt landet måndag kväll som jag ska på men jag lyckades även hitta en intressant mindre imorron.

Men jag får ser fram emot måndag istället. Det är min nya hobby att köpa och sälja från auktioner och loppisar!På måndag ska jag sikta in mig på silver. Det är tackor av vikten 1,3 kg som jag tänkte ropa in för max 4500:- Har hittat flera köpare i Sthlm som lägger 5800:- direkt i handen. Man kan nästintill kränga vad som helst i Sthlm, leksaker och vintage möbler är otroligt poppis!

Här är lite auktionsfynd jag har ute på tex Blocket just nu...
Lundby dockhus med möbler. Allt i nyskick och -70 tal:


Porslin är vanligt och lättsålt men trist. Här är lite blandat Arabia, Höganäs, Gustavsberg, Rörstrand:
 - de två randiga kopparna såldes för 700:- i veckan 
 - de två karotterna längst upp till höger köptes för 100:- och såldes för 600:-
 - de sex kaffekopparna är design Stig Larsson med Gustavsberg, köptes för 60:- såldes för 350:-




fredag 21 oktober 2011

Ändrade förhållanden

Grannen och hans tre barn knackade på dörren idag.
"Välkommen till Skarpan!", säger yngsta sonen och håller fram en flarra skumpa!! Snacka om skillnad från förra lägenheten/området.
Allt känns verkligen fantastiskt här, vår lägenhet är enorm, trädgården är stor samt superfint område.

Vi har ju nyligen flyttat om ni missat :) Har så jäkla mycket jobb på G, hinner knappt va hemma, än mindre sitta framför datorn... Blir nog bättre snart.

Fredagsmys (med en härlig blandning av allt möjligt)....!!









OLW idag

Frilansa is da shit! Idag jobbade jag för OLW, de lanserar en ny chipssort "Chrunchos". Planen va att jobba 07-22 men tre pallar tog slut redan 13. Det va kaos. Jäkla förortskids. Djungeltrumman gick snabbt till Kista skolan. Vi fick ha tio vakter som stod i en ring kring oss, ungarna gick emot som gäng och snodde hela lådor. Helt sjukt. Jag kunde ta en påse och kasta så kom tio ungar och slängde sig över varandra för att få den. De typ slog varandra.
Citat från vår chef:
"Det va som att ge knark till knarkare"
De vuxna va inte bättre... Hemskt faktiskt när man ser det i ett större perspektiv, hur ska nya generationen förändras när deras föredömen inte kan bete sig? Nästa gång kör vi fem pallar och dumpar direkt i Akalla och Rinkeby.

Lugnet före stormen (och det behövs inga onödiga kommentarer om klädsel)...
The Crunchometer:


 






söndag 16 oktober 2011

Förpassad

Det finns vissa oenigheter ang möblemang. Jag tycker vacker konst ska sitta antingen i vardagsrummet eller i sovrummet medans Basse inte har minsta känsla för förhandling. Mina finaste tavlor förpassas till förrådet...

fredag 14 oktober 2011

Ikea jobb hela helgen!

Berättar mer sen... Måste in nu...




Bilder från Birgit Nilsson Award

Ska stupa i säng nu. Postar lite bilder innan... Det har vart en underbar dag, jag har haft så fantastiskt spännande! Inte bara för jag är ett stort fan av monarkin (vilken fin underbar tradition!!) utan det har vart så välorganiserat och bra hela arrangemanget. Ska skvallra om mitt möte med Kungen och Drottningen imorron :) Det finns lite att höra...!!
   





Gyllende Salen!




Bästaste teamet!



De fyrkantiga borden är för "vanliga" medans de runda borden precis vid trappan (ses till höger i bilden) va för the Royalties :)

Kungens plats!

Trappan med Birgit Nilsson på stor planch i bakgrunden.

torsdag 13 oktober 2011

Royalist, javisst

Jag ska träffa Kungen och Drottningen idag. Jag ska möta upp dom vid ankomst till Blå Hallen, följa de till rummet med deras fördrinkar och sedan visa dom till deras platser vid middagen. Kort sagt, va till assistans under kvällen. Bara jag. Bara dom. Och massor av Säpo. Ska träffa Säpo lite senare för ett möte :)

Vad ska ni göra idag då?! :) *host host*






onsdag 12 oktober 2011

Kvack, kvack

Nääää så farligt vart det inte!! Det blev knappt några blåmärken och vi använde bara halva sprutan för läpparna. Ska lägga i resten nästa vecka. Botox körde vi dock på stenhårt i hela fejjan :) det tar några dagar innan man ser det färdiga resultatet.

Precis efter:




























På jobbet:









Uppgradering av Evelina

Ska prova en ny filler idag. Det är Stylage som förvisso lanserades för några år sedan men har kommit starkt först i år. Det blir påfyllning i läppar och Botox i panna samt kring ögonen. Jag gör det för att jag tycker det är kul att förändra sig själv.

Hoppas det inte blir några blåmärken till Birgit Nilsson Price Award imorron... Har längtat efter en tid hos min favvosalong och idag lyckades vi klaffa ett möte! Skönt att få känna att man tar hand om sig själv, att man kan unna sig något som är så ytligt som utseende.

Angående moraliska aspekter orkar jag inte ens gå in i en analys, vill jag göra "skönhetsingrepp" så gör jag det.
Vart går gränsen? Folk peelar, filar och fuskar med sina utseenden. Varför är jag en sämre människa i somligas ögon bara för jag vill "leka" med min kropp? Jag lider inte av dåligt självförtroende, liksom många "anti-skönhetsingrepp" människor säkerligen inte går till frissan och färgar/klipper sitt naturliga hår pga dåligt självförtroende. Visst att samhällets normer har format mina ideal, men oooorka gå ner så långt. Bara för att jag använder mig av tex Botox behöver jag faktiskt inte försvara det för jag tycker inte det behövs (om nu ngn sk feministisk trädkramare som vägrar raka benen av politiska statement skulle läsa :).

tisdag 11 oktober 2011

Det ni inte visste

 - Är att vår lägenhet just nu ligger helt nerpackad. Vi flyttar på fredag. Stor trädgård med såväl äppelträd som rödavinbärsbuskar (ett av varje - men ändå...!!) väntar! Jag är ledig fre samt lör och har anlitat flyttgubbar fredag.

 - Jag ska jobba på världens största music award
på torsdag (Birgit Nilsson Award - MTV kasta dig i väggen) där vinnaren vinner 1 miljon dollar. Kungen och drottningen är på plats. Kommer ha hand om alla VIP gäster, dvs världens kungligheter.... Minns förra gången när jag hade hand om Spaniens drottning och fick göra kaststygn på hennes galaklänning under 30 sekunders stress i en hiss påväg till Gyllende Salen för att träffa svenska Kungen... :)

 - Har vaknat 07 varenda jäkla dag senaste åren av ryggvärk. Har gjort tester men inte hittat orsaken. Givetvis har jag specialsäng i form av Tempur. Idag va jag hos läkaren igen, men jag fick fortfarande inte (thank God) varken diagnos Ichias eller Diskbråck. Det blir fortfarande "diagnos" muskulärt men jag ska röntga samt börja träffa en sjukgymnast varje vecka. Nästa uppföljning är i januari.

En prinsessas packning...


Champagneprovning

 Idag har jag vart värdinna för en Champagne-provning. Ett stort företag hade ställt till med fest för anställda samt kunder och jag hade äran att få hjälpa till. Det blir nog femte eller sjätte provningen för min del, men det är lika intressant varje gång! Man lär sig alltid något, det är ju en djungel detdär med viner/champagne. En av Sveriges bästa sommerlier (Filip Lundgren) va på plats och guidade deltagarna.

Det jag tog till mig idag va att man ska vrida flaskan vid öppning och ej korken. Handleden försvagas ju när man vrider, då "poffar" gärna flaskan till vid öppning (=tappar aromer). Men vrider man armen/flaskan blir det ju inte så.... ;)  *aaa whatever, läs och lär*



  



måndag 10 oktober 2011

Nu är det klippt (dubbel bemärkelse...)

Stockholms bästa hundfrissa vet inte alltid bäst. Jag kom dit vid 14 tiden och beställde klippning åt Tessie. För att det aldrig ska bli missförstånd pratar man alltid noga igenom klippningen, när frisören bildad sig en uppfattning tar hon fram en katalog och pekar på en bild för att än en gång säkerhetsställa förväntningarna. Jag nickade således när hon visade en söt pudel i en sportig version av lejonklippning (ja, så heter det...).

Jag dog lite när jag hämtade henne. Tessie såg INTE ut som förväntat. Jag förstår inte.... Basse vägrar gå ut med henne och jag försöker ta omvägar om jag möter folk på gatan :)


Hahaha, snygg min :)

Bläää på mamma :)


Mammas lilla prinsessa.... Fint hon sitter!!





Tessie får uppdatering

Hehe, Tessie har inte en aning om vad som väntar henne... Att vara hos stylisten tre timmar står inte högt på listan över favoritsaker :)

Såhär ser min lilla prinsessa (trollunge) ut innan frissan: