tisdag 31 maj 2011

Naaww :)

Vår lilla bäbis!
Väntar på att mami ska fixa håret...
Tänkte para henne (första och sista gången) vid detta löpet. Det sägs ju att tikar mår bra av att ha fått en kull.
Men efter väldigt mycket om och men så ska vi vänta till hösten. Jag och Basse har så mycket planer för utflykter och resor till sommaren att det helt enkelt får bli i höst istället!

Förra veckan la vi ut en annons på blocket om valparna... Skrev att jag skulle para min toytik och att valpar väntas i augusti samt att de va leveransklara i slutet av september. Jag fick sålt tre direkt, alltså de ville lägga handpenning nu medsamma!
14 000 per valp ska vi ta, hoppas det blir 4-5 stycken :) Inte för att man får bry sig om pengar när det gäller bäbisar, men det går ju inte att förneka ett härligt tillskott i kassan... hehe


söndag 29 maj 2011

Chili tävling i Kungsan!

Fick tips av en kollega att det va matmässa i Kungsan! Både jag och hon är otroligt matlagningsintresserade så vi bestämde att ses i stan... Dock började inte provsmakningen förrän kl 18, chiligrytorna skulle puttra i några timmar först! Vi fick nöja oss med kulglass och öl :)

Tessie missbedömde situationen när hon skulle jaga änder och tog ett bad... Hon blev sååå chockad när hon plötsligt stod med vatten till huvudet :) Kände mig för elak att plåta innan jag hjälpte henne upp.... 

Se så olycklig hon ser ut... hihi :)




De va rediga grabbar med långt hår, skinpajj och öl i handen som huserade i köken :)


Stolta kockar:



tisdag 24 maj 2011

Mitt lags film!

Lägger denna till mitt CV.

https://picasaweb.google.com/lh/photo/QwZ4vWlV-PCBGCs2Syq3eG5SMdX5No-UOGQNNv62yug?feat=embedwebsite


Ernst -11 i Köping

Tusen tack för en underbar helg! Lagkamrater och resterande tävlande, men framför allt Basses syster Emelie med vännen Annika. Tänk att jag inte bara fick världens bästa pojkvän, utan så mycket mer därtill :) 
Här kommer en länk från Köpings-tidningen om tävlingen:
http://magazin24.se/koping/2011/05/19/ernst-en-mystisk-tavling

Ernst-tävlingen går till på följande sätt:
Varje år, i samband med Emelies årliga 22-årsdag, arrangeras den spektakulära tävlingen "Ernst" av Emelie och hennes väninna Annika.
Det finns x-antal lag, jag blev insatt i "Lag Rött". Dessa lag får en liten hint i början av april vad "årets uppdrag" går ut på, detta året fick vi tipset om att varje lag skulle titta på en utdelad film. Mitt lag, det röda, skulle titta på Copps. 
Klockan 12 i lördags skulle vi samlas lagvis i Köpings city där varje lag fick själva uppdraget av Emelie och Annika. De flesta lagen va redan utklädda i enighet med filmerna de blivigt tillsagda att se. Jag försökte således klä mig lite polis-aktigt :) Basses lag skulle se "Robin Hood" och hade gått in helhjärtat :)
Detta året blev uppdraget att spela in egna tolkningar av filmerna vi blivigt tilldelade. Det blev således en hektisk lördag, på fem timmar skulle vi fått ihop en film inkl redigering.
Klockan 18 skulle vi alla samlas vid en "Oscarsgala" och vi hade sedan tidigare blivigt tillsagda att klä oss i balkläder :)

Laddade med rejäl frukost innan start:

Påväg till 12-mötet:

Basses lag va snygga:

"Bag-in-box" fick en ny innebörd:

"Lag rött" på Oscarsgalan:

Genomgång av filmerna från alla lagen:

Sen fick vi rösta:


Detta blev det vinnande laget, det gröna med en tolkning (hmmm) av Harry Potter:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/IQBuEkzraDnNCIug5vk6u25SMdX5No-UOGQNNv62yug?feat=embedwebsite

söndag 22 maj 2011

Nässelsoppa!!

Vilken succé! Vi plockade en Ica-påse nässlor i Köping som jag tillagade här hemma. Det va verkligen supergott!! Basse tog två stora portioner och jag har ändå kvar till lunch imorron :) Det kommer absolut ge oss ut i Sthlm och plocka en påse nässlor i veckan...


onsdag 11 maj 2011

Balkongen framträder

Det plockar på, det gör det. Trodde balkongen skulle kosta någon tusing att inreda, men vi är redan långt över det förväntade. Idag köpte vi stora, lyxiga solstolar med bord. Vi fyndade plastmattor och krukor på loppis, men 15 kvm sväljer en hel del inredning. Men skitsamma om prislappen, vi ska trivas!! :)

Kom hem till en överraskande myskväll efter praktiken idag. Älsklingen hade köpt frukt och dukat upp...
Det går bra på praktiken, jobbar och sliter. Har haft två smärre sammanbrott, störtbölat - men det hör väl till i början. "Bätte att man känner något - än inget", som min handledare sa... 
Jag sammanfattar såhär:
Det är inte lätt när man har det svårt, livet är inte rättvist och att åldras är långt ifrån alltid vackert... 

Takvåning är skönt, blir lite åtskiljt från resten av huset...

måndag 9 maj 2011

Sommaren är här!

Igår hade vi picknick i Björkhagen och tittade på circusdjur! Sommaren har äntligen kommit till Stockholm, och även om vissa dagar kan va lite kyliga är det alltid sol på balkongen :) 

Plugget går bra, jag har dock kvar två tentor på lördag (varav en är stor och megaviktig resttenta) - samtidigt som jag har praktik 30 timmar/vecka. Aningen stressande, men men... Jag vill inte plugga i sommar och jag måste ha godkänt på ena tentan för att få fortsätta i termin 3 till hösten. Men allt annat i skolan har jag kommit ikapp, har till och med bra betyg! :) Fixar jag båda tentorna på lördag så är jag helt ikapp (och före vissa) i klassen!!


söndag 1 maj 2011

Stort caviar test!

Återkommer senare med en djupanalys. Bedömmer lukt, utseende, konsistens, smak samt eftersmak!! Kommer även läsa på vad caviar egentligen är, har en del frågor som:
- Vilken fisk producerar den "vanliga caviaren"?
- När caviarkornen varierar i storlek från märke till märke, är det olika fiskar?
- Varför kostar rysk (beluga m.fl.) och iransk caviar flera tusen?
- Skillnad på svart, röd och vit caviar?
- Vad är egentligen tångcaviar?

Ska bli spännande, gillar att snacksa på caviar som ni vet genom bloggen :) 
Men vilken är egentligen bäst? Går ikväll igenom de vanligaste röda sorterna+en vit från ishavsrom. 

Nu tänker många nyfiket - Varför valde hon inte svart caviar då?
Svar: Jag tycker den röda smakmässigt är skarpare och har djupare karaktär, tror den är "lättare" att bedömma som nybörjare. Jag, som snart kan kalla mig caviarexpert, väljer därav röd.


Påväg mot frissan

Ska fixa utväxten... Tessie är så lydig och duktig att ha med!! 

Maaata mig mamma, maaat!!