lördag 30 april 2011

Högvakten och Körsbärsträd

Körsbärsträd blommar två veckor om året, och det infaller just nu i Kungsträdgården! Jättemycket folk! Jag och familjen promenerade med varsin glass och njöt av vädret. Därefter styrde vi mot slottet och tittade på högvakten och hurrade för kungen som fyller 65 idag! Ikväll blir det fackeltåg i Gamla Stan och brasa på Riddarholmen :)




måndag 25 april 2011

Hem mot Stockholm

Nu ska vi dra oss hem till Stockholm. Har verkligen haft en jättehärlig, lugn och fin påsk (dessutom har ju vädret vart på topp)! Tycker det är så mysigt när jag och Basse åker på våra utflykter!

I eftermiddag blir det inreda balkongen med våra loppisfynd och se vad som behöver kompletteras :) Ska ta före och efter kort!!

Hittade dethär i mobilen, praktikkort :)


På Emelies uteservering

Va på tjejkväll hos Emelie igår. Det vart jättemysigt, de inbitna bardomsgänget pratade givetvis en del ungdomsminnen men jag försökte flika in lite då och då :) Vill så gärna få egna vänner i Köping så jag slipper klistra på Basse när vi är här! 

Mumsfillibabba, massor av gott på bordet:

söndag 24 april 2011

Skogspromenad i Vargaspåret ^^

Vilken härligt påskväder vi haft i år!! Tog en lång skogspromenad efter frukost... Nu ska vi iväg till blomsterhandeln och köpa blommor till balkongen! Får bli pensér eftersom nätterna fortfarande är kalla... Åhh, va mysigt livet leker nu :)


Vill också ha hus

Hade music quiz hos Emelie igår. Jag skyller på vinet att minnet sviktade, Basse va nykter och kunde givetvis alla... Tyckte de va lite fuskigt och ville inte va med längre.

Åt smårester från grillen och mumsade jordgubbar, så mysigt!! Bäst av allt är huset, vill, vill, vill också ha!! Vi får nöja oss med stor balkong i år, ska inreda den superfint ^^


lördag 23 april 2011

Glad påsk!!!!!

Igår åkte vi till Kolsva för att fira påsk. Ska va här ända till måndag :) Imorse målade vi ägg innan det va dags för lite lördagsloppisar i byn!! Hittade en del fynd, det finns så otroligt mycket fina saker på landsloppisar!!! 

Nu har vi precis ätit påskbuffé med Basses släkt... ^^ Mätt som få :)

Givakt för fotografen:


Snart får vi skaffa egen...

Sååhär kul hade vi :)


Ikväll ska vi hem till Emelie och grilla!! Tror jag avstår maten, är fortfarande proppmätt...!


onsdag 20 april 2011

Tack och välkommen åter :)

Har haft fem 17-18 åringar boende här sedan måndags förmiddag. Jag och Basse tyckte det skulle bli jättekul, men vart liiiite oroliga över det hela. Men oj, oj, oj vilka fina killar! Så fort jag stängt dörren till sovrummet har tvn sänkts, ljudnivån vart på noll... Igår skulle de på konsert, alla kom otroligt nog hem hela och rena redan kring midnatt!? Helt otroligt, ryser av tanken på vad jag och mina tjejkompisar hade gjort om vi vart ensamma i Sthlm när vi va 17 :)

Hittade blommor från dom när jag kom hem:


Personerna i fråga:


Studiobesök:

måndag 18 april 2011

Ja, jag har vart lite lat i helgen :)

Därav en dålig uppdatering. Igår va vi ute på thairestaurang! God mat, härligt vin och underbart sällskap :) 

Nu ska jag iväg till min praktik!! WEII!! Ska bli spännande!! Efter lunch kommer en bil med grabbar från Falkenberg :) Min "låtsas"-lillebror och hans fyra polare ska på konsert och valde lämpligen att bosätta sig hos mig och Basse i två dagar :)
Eftersom jag älskar att laga mat va planen att göra middag, men vid närmre eftertanke. Kan ni föreställa er bara mängden köttfärs åt fem 19-åringar!? My god, det blir restaurang istället!!

Ikväll ska vi förbi Basse och se när han kör NRJ live och därefter en mindre Södermalm-utgång med grabbarna! Hörs sen!!

Le Gang:


En puss i djungeln:




Paraply bakom öra:




Såhär strukturerade va vi när Basse tog papparazzi kort:

lördag 16 april 2011

Studiobesök

Efter mitt jobb åkte jag till Basses jobb :) Han va inte riktigt klar med inspelningarna så jag åkte dit och lekte fanklubb ^^


De va kul första fem minutrarna, sen satt jag mest och hetsfrågade: 
"är du klar nu? *paus* NU? *liiite längre paus* NUUUU då??"



Massa knappar som jag INTE fick trycka på :(



Jag framförde en låt LIVE!!!

Sen körde jag "fredagshäng med Evelina". Nytt program.

fredag 15 april 2011

Kateter någon!?

Idag har jag lärt mig sätta kateter, lägga bedövning och rutiner vid tvätt. Kan inte riktigt fatta att man kommit så långt i utbildningen, nästa vecka ska jag kunna göra det på riktigt (med hjälp av erfaren sköterska)... På måndag går jag ut på praktik och jag längtar så otroligt!! Lära mig ta blodprov... Ja, allt såntdär "riktigt"!! 

Nu blir det jobb i klädbutiken!! Ikväll blir det pizza och öva kateter insättning på sambon :)


Ja, jag veeeet att jag har långärmat och smycken :)

torsdag 14 april 2011

Har ni sett sötare?

Vilket team, min bäbis och Emelies bäbis :) Kopierar från hennes blogg:

"Här är Pennis kompis. De två tycker om varandra mycket. En dag för någon vecka sen la min mamma ner Penni i sängen och gick ut för att se om hon skulle somna. Vanligtvis brukar detta inte vara så populärt men just den här gången var det alldeles tyst i sovrummet. Mamma min var nöjd och tänkte att hon somnat. Efter en liten stund tyckte hon att hon hörde Penni där inne så hon gick in och tittade och bredvid henne i sängen satt Tessie och pussade Penni och bägge två var superglada! Gulligt!"


Ser ni att Penni håller om Tessie? :)

onsdag 13 april 2011

Både patient och vårdare

Idag har jag vart både patient och vårdare! Det va lärorikt ur båda synvinklar och det gick bra.

Jag satt i rullstol en månad sista tiden jag bodde i Egypten och fick vård på sjukhuset där. Sjuksköterskorna där hjälpte mig med hygienen när jag va som dåligast, bla med dusch och tvätt. Huvudsaken då, minns jag, va att sjuksköterskorna inte va för "mesiga" utan tog rejäla tag och inte va "rädd" för ens kropp. Det kan lätt bli obekvämt för patienten om man är lite "fjuttig" som vårdare... Ahh, ni förstår... Ska bli SÅ kul att komma ut på praktik nästa vecka!!

Min lunch intogs på ett udda sätt:



Sen vart det min tur! Efter maten borstar man tänderna.....

Skolan är spännande nu!

Den tar även upp all min tid. Men det är kul, för vi har massa praktiska övningar vilket är kul som variation från böckerna :)

Igår lärde vi oss hur man skulle desinfektera händerna. Har man bakterier kvar efter tvätten syns det som mörka fläckar på händerna... Avslöjande!
Idag ska vi hänga på Södersjukhuset hela dagen. Vi ska mata, tvätta och borsta tänderna på varandra så vi lär oss teknik och vet hur det känns :)

Min tass va ju finfin:) Förutom lite på ringfingret, ni ser det som ett mörkare streck i början av fingret... Samt lite kring naglarna!

På min klasskompis ser man tydligt randen mellan hand och arm:


tisdag 12 april 2011

Fortfarande ont i magen

När ska denhär förbannade salmonellan försvinna...? Har haft ont i magen hela dagen, men det kanske är ett tecken på att det "läker ut"!?

Blev tipsad om att jag va med i fredagens avsnitt av Sthlm-Båstad, kikade på tv4/play och javisst :)

Jag är "studiovärdinna" och Peter Magnusson som "Pavel":


Jag och Schtekwall som va "programledare":




Spelades in i juni förra året... Saknar mitt långa hår!!!!

söndag 10 april 2011

Lebanon Meze Lounge

Oj va mätta vi är! Tänkte ta etiopisk restaurang där man måste äta med fingarna, men det va fullsatt :( Vi lyckades dock få bord på libanesiskt! 450:- kr per person för bara maten, gissa själva om det va galet mycket käk...!? Men gott som sjutton, fräsch mat, fina viner och superbra service. 

Lämnade Jonas åt hans öde på söder medans jag och Basse drog refrängen redan vid 22... Imororn blir det Moderna Museét och titta på Basses stand up kvällstid!!

Lagom stor förrätt:


Bästa av allt på middagen fanns bredvid mig:


Jonas va på plats:


Försökte ta ett bra spegelkort:

Tog ett eget istället:

lördag 9 april 2011

Den bästa frukosten

Va så grymt bakis imorse. Ett tag trodde jag att jag skulle dö. Faktiskt. Dö.

Så Basse och Jonas (är på besök över helgen) drog ner till Ica och fixade det bästa botemedlet mot bakfylla:

Se och njut!!
PS: Nu känns det lite bättre, men stannar i horisontalt läge några timmar till...

Stand up och Boule Bar

Kvällen startades på Comedy Central med jättebra stand up!! Dit vill jag verkligen gå fler gånger, beställa bord och käka vore ultimata, det va verkligen jättehärlig stämning med toppkomiker.

Därefter drog vi till söder för att möta upp Basses vänner. Hamnade på en skitfräck krog/spelställe, tror det hette Boule Hallen. Va med i rundpingis, kollade boule och spelade otello :) Kul att slippa stureplan för en gångs skull när man är ute! Musik på pratvänlig nivå och avslappnade människor...

Drack vin och skrattade:


Pussades i taxin:


Spelade rundpingis men åkte ut varenda gång... Jävla vin.



Massor av banor och olika spel. Kändes lite som en labyrint ^^




Här finns pingis, fotbollspel, airhockey och mycket, mycket mer:

torsdag 7 april 2011

Erotik som tabu 2011?!

Sitter och skriver min hemexamination om gerontologi. Det är en rejäl uppgift där vi ska belysa olika ämnen inom äldreomsorgen. Har sju (!) böcker framför mig på bordet. Efter denhär kursen ska vi va helt teoretiskt utbildade och förberedda inför vår praktik (om två veckor). Jag läser om begreppet "ålderism" som är en fördomsfull och negativ uppfattning och behandling av äldre. 

Då slår tanken mig - varför står det inget om erotik och sex hos äldre?
Har de ingen sexlust, det stannar liksom av efter man blivigt 65? Hur funkar det på äldreboenden? 
Tyckte detta verkar va en stor diskrimineringspunkt, att vi som ska bli sjuksyrror inte ens får nosa på ämnet?

Jag mailar således högsta ansvarig för kursen :) Ska bli spännande att få svar:


onsdag 6 april 2011

Fina bäbis!!

Åhh, så fin hon blev! Helt klart värt pengarna. Nu vill jag bara vara ute med henne och visa upp henne resten av dagen :)

På salongen:


Vilken liten prinsessa :)



Nu blir det errovarv för att stoltsera i området fyra gånger och typ säga:
"Ähh, tack.... Nja, en liten ihopklippning jag gjorde igårkväll... ^^"