onsdag 23 mars 2011

Åker till Gambia inatt!!

Hihi, jag är nästan nervös!! Det blir ju ingen "vanlig" Gambia resa utan vi ska luffa oss genom landet på egen hand utan guider eller annan hjälp. Vi ska antingen köpa eller hyra en billig bil som klarar av offroad, då de flesta vägar inte är asfalterade :) Idag printade jag ut kartor från Google map, men det finns egentligen bara karta över kusten där turisterna finns. Längre in i landet är det bara tomt och till vissa byar vi har som mål finns bara en prick med namnet :)

Pratade med en bekant som bott i landet och hon frågade vart sjutton vi skulle bo när vi reste runt, det finns ju inga vandrarhem eller liknande på landet.
Jag svarade "Det lööööser sig, om vi inte får sova hos lokalbefolkningen får vi väl sova i bilen...!". 

Haha, men oroa er inte för mig! Är en del streetsmart och har rest mycket tidigare, har bla bott i Egypten och där va livet ingen lek. Dessutom är Jonas med mig och han är om någon en person som vet hur man överlever ^^ Vi kommer ju märka vad som passar sig och inte, vi kommer inte försätta oss i dumma situationer. Dock hoppas jag på många äventyr och vill gärna vara mör både psykiskt och fysiskt när jag kommer hem :)

Kittlar så skönt i magen nu, påminner om min första backpacker resa som jag gjorde ensam i tre månader efter gymnasiet. Nu är det bara en vecka, men det är ändå spännande!! Det finns ingen el eller rinnande vatten ute på landet i byarna, än mindre internet så håll till godo söta läsare! Jag kommer hem 1a april, tidigt på morgonen och garanterar att visa alla bilder då!

Ute på vårpromenad imorse, Tessie är så lycklig att hon kan springa i naturen igen! Det är en helt annan hund varje år när snön smälter, underbart att se...

Skrev klart min hemexamination, grymt stolt över resultatet! Det är så coolt med utbildning, tänk att jag ska bli sjuksköterska :)

Basse fick åka utan mig till "SM i ordvitsar", kände att jag behövde förbereda inför resan med tex skriva ut kartor:

tisdag 22 mars 2011

Hallucinationer, here I come!

Blev ju typ tvingad att käka Malarone, tabletter mot malaria. Gambia är ett av de länder som är mest drabbat av myggburna sjukdomar... Tog mig första tablett idag, man kan få feeeta biverkningar typ som ångest, mardrömar, depressioner, panikattacker osv. Jonas sjukt efterblivna läkare hade skrivigt ut Lariam tabletter vilket är typ förbjudet snart. Det blir man tydligen helt galen av. Jaja, det är väl bättre det än att få malaria. 

Idag har jag...
...gått på vårpromenad, satte mig på en parkbänk och solade!!

Ätit en lagom nyttig lunch:

Blev typ miljonär:


Kom upp i högkostnadsskyddet på Apoteket:


Bestämde vad jag ska ha på mig på "SM i ordvitsar" imorron:

Haha, jag, Basse och Jonas ska på SM imorron i ordvitsar... undrar hur det blir :)

måndag 21 mars 2011

7 timmar av ångest

Snoozade telefonen imorse. (Ni vet vart detta kommer härleda...) 
Först tänkte jag ta en timmes sovmorgon. Det blev fyra och två missade föreläsningar. Låg halvvaken från 07 till 11 med ångest on&off för att jag inte gick till skolan. När jag gick upp ångrade jag att inte gick till skolan MEN lovade mig dyrt och heligt att jag skulle plugga hela eftermiddagen. Nu är klockan 14 och jag har gjort allt för att slippa öppna skolböckerna.

Tänk va bra denhär dagen blivigt om jag bara gått upp imorse och kommit iväg till skolan. Nu sitter jag här med ångest, har ätit typ 5 mackor i olika intervaller när jag inte hittat städursäkter för att slippa plugga. Jag får ångest för ångesten för att jag ångrade att jag inte gick upp imorse. Sen ångrar jag att jag ångrar mig själv och ångrar att jag sitter med ångest... Fuck.

En annan sak man kan göra istället för plugga är att fota en smutsig hund:

Nu ska jag antaligen laga middag och sen måste jag nog packa väskan för Gambia. Får inte glömma sopa balkongen och därefter vore det bra att diska. Tessie bore få en dusch och under sängen såg jag några dammråttor. När jag är klar är klockan säkert för mycket för att plugga och då ska jag ändå åka in till stan och möta upp Jonas...

Min helg i bilder!!

Ryckte upp mig och hoppade på `et igen:


Såg en show:

Längtade efter Basse:

Såg ut som en skolfröken:

Va en rysk skolfröken. På ett disco. På en båt som hette Baltic Queen:

Höll om en näbb:

Stannade vid Mariehamn:

Åkte taxi och blev lurad på pengar:

Åt bakfyllemat:

Intog en pose i Tallin:

Tallin va.... ehh kul :) Kändes öde, som en småstad en söndagsförmiddag när inget är öppet. Men allt va öppet :)
Såg konstiga etlänningar:


lördag 19 mars 2011

@ Tallink

Äntligen fungerar internet på båten! Har det jättemysigt med tjejligan, dock blir man lite mörkrädd när man ser hur folk kan bete sig här ombord...! Här kommer lite bilder, kommer hem imorron förmiddag skriver mer då!!





fredag 18 mars 2011

Stativ = nästa köp

Lekte med det stooora objektivet igår! (Hmm, hur lät det då...?) Det är ju superbra zoom, men det blir suddigt eftersom man inte kan hålla helt stilla. Jädrans, måste införskaffa ett stativ innan Gambia... Undrar vad ett sånt kostar?! :(

Nu ska jag in till stan och hämta mitt pass hos indiska ambassaden. Haha, det har legat där i början av januari... Har aldrig fått tummen ur och åka in till stan. Gillar inte att hänga runt turisthaken här i Stockholm och Drottninggatan är sjukt mycket touristas. Ambassaden ligger precis bredvid... 





Basse kan ju nästan se mig från köksfönstret när jag jobbar :)

Den som väntar på något gott... ^^

Som ni märkt har jag tagit bloggpaus i veckan! Ska bli bättring, har massor av kul upptåg på g! Imorron drar jag på kryssning med Amerikanska Marinkåren till Tallin :) Haha fråga mig inte, för jag vet egentligen inte vad som ska ske... 

I veckan har inte hänt så mycket, när jag inte suttit med näsan i skolböcker har jag vart ute i vackra vädret...!! Som idag:


onsdag 16 mars 2011

Åhh, va jag saknat bloggen!!

Klockan är 01.56, tvn är på i bakgrunden och mina ögon värker när jag tittar på datorskärmen. Skriver på min hemexamination. Har hållt på tre dagar men är långt från färdig. Gjorde två tentor i lördags och hoppas verkligen jag fick godkänt! Det va kurser jag gick i termin ett och jag vill verkligen kunna lägga dom bakom mig. Kan knappt vänta tills jag får resultatet, tyvärr får jag vänta två-tre veckor... *seeega lärare*

Jag har alltså inte gjort så mycket mer än pluggat de senaste dagarna. Åker ju till Tallin i helgen och nästa torsdag drar jag till Gambia, och det gäller att få klart skolarbetet innan! Imorron ska jag åka in till Söder och unna mig lite kul inredning, klippa håret (bara toppa!!) och leta klänning till helgen... 
Nu ska jag däcka.


Någon som hinner njuta av VÅREN i alla fall :)

fredag 11 mars 2011

Saxat från idag

- Biverkningarna kan dröja några dagar.
- Ursäka, VAD menar du nu!?

- Huvudvärk, yrsel, illamående m.m.

- Aha... Åh fan visste inte det...


- Du är alltså helt säker på att du inte tagit dethär vaccinet tidigare?

- Mmm. Fast vad händer om det skulle va så? Har ju inte mina tidigare papper...

- Du, jag tycker vi struntar i detta...


- Och malariatabletter har du fått på recept?

- Ursäkta, vad menar du nu!?

- Ja alltså Gambia och länderna runt har ju högst malariarisk i hela världen. Du måste ju äta malariatabletter... 
- Aha... Åhh fan....


Därefter fick jag höra av idag va sista dagen att ta vaccinet, eftersom det börjar verka först 22 mars. Jäkla tur att jag orkade dra förbi mottagningen. Damen tyckte nog ja va väldigt slarvig :) 

Castingen gick bra, men det va som förra veckans uttagningar - snabbt in och snabbt ut. Allt går på utseendet så jag får hoppas att de hör av sig nästa vecka :) Hann aldrig ta några bilder, fick inte ens kika mig själv i spegeln innan de satte en kamera framför nyllet på mig.

Tsunami nyheter :(

FY!!!!! Blev helt kall i hela kroppen när jag hörde. "Största skalvet i modern historia i Asien" säger nyheterna. Läste även att det va 3e största skalvet som någonsin uppmätts!! Tänk hur förödelsen bara kommer eskalera den närmsta tiden... Uscha!!

Kärleken kom hem med frukost på sängen. Underbart!! Nu känns dagen liiiite bättre i alla fall :) Ska in i duschen nu, fixa pedikyr (reclaima mig själv som tjej :) och sen iväg till stan.


I love my pills :) Fiskolja, vitaminer, kalcium med mera. Intalar mig att jag är sååå sund bara jag trycker i mig de där pillren på morgonen. Sen om jag tränar eller äter rätt - det är skit samma :)

Drar upp täcket över näsan och somnar om...

Idag ska jag ta mig till casting som är inbokad efter lunch. En reklam/infofilm som skulle tillföra en del i kassan. Dock har jag en riktigt slö-dag, vill INTE gå ur sängen.


Antagligen känns allt så tungt för att jag har så jäkla mycket jag borde fixa:


- Har fått en knöl på handen jag måste kolla upp/operera. Hade liknande när jag va yngre och då opererades den bort, minns inte vad exakt det va...
- Vaccinera mig mot Gula Febern (inför Gambia)

- Fixa ny botox (mina rynkor kring ögonen och små kråksparkar syns redan efter bara 3 månader, fattar inte - använde min nya läkare "fejk-botox" eller...)
- Skriva ut nya p-piller


- Plugga i skolan

- Pedikyr (känner mig så jävla okvinnlig, har typ förfallit senaste veckorna)

- Fixa studentleg dvs gå till skolan och få ett intyg utskrivet, gå till CSN och visa dom intyget, skicka allt till.....

- Leta upp min vita klocka. Fattar inte hur min favvoklocka bara kan försvinna...!?

- Grooma Tessie alltså duscha, föna, fixa tassar, öron och svans... *snark va trist det är* 

Får se om jag orkar göra ett ryck... Ikväll uppträder Basse på Big Ben, han har massor av nytt material vilket ska bli kul att se!!! 
Återkommer med bilder från provfilmningen senare... Hoppas mitt underbara morgonhumör inte smittar av sig på castingen :) 


Min älskade vita klocka... Använde ju den 24/7 innan!! 


torsdag 10 mars 2011

Meditation för mig

Älskar, som ni säkert redan vet, att laga mat. Men eftersom det blev lunch på stan idag och jag fortfarande vill göra något i köket, blev det bak!! Världens enklaste kakor, schackrutor med bara 5 ingredienser. Lite trixigt att få till formen, men jag lyckades ju riktigt bra. Gjorde de endast 2-3 cm breda, roligare att ta flera till kaffet än 2 stora :)



Är inte så förtjust i kakor så Basse får stå för ätandet :)

Vårrensning!!

Ut med det gamla och in med.... pengar i en studentplånka :)
Ägnade morgonen åt att fota kläder till försäljning:

Nu ska jag in till stan och luncha med kärleken, vi funderar att gå på mässa efteråt... Vildmarsmässan kickade ju igång idag (har dubbelkolla nu sedan helgens miss:), aja vi får se vad som händer!!

onsdag 9 mars 2011

Nej men jävlar....

...denhär skriver vi högst upp på listan! Rätt trevlig här hemma med film ^^


För er som tänker på Basse... Kan berätta att han igår sa live på NRJ i sitt program att han ville ha Britney Spears som frikort. Trodde jag skulle köra av vägen när jag hörde det i bilen...

Ahh, just det...

...hittade precis två cider i kylen. Köpte till fotbollen idag.
Haha, ja tanken va att sällskapa älsklingen i någon Zlatan match men med lite eftertanke drog han till några polare istället :) Tror de gör bättre sällskap än mig...!!


Har förkärlek för "riktig" cider, visste ni inte va!? :)

Nothing new

Har precis lagt mig framför tvn och strökollar på Ocean Eleven. Otroligt bra film. Speciellt när man pluggat hela långa dagen. Gick förbi Lush (igen :) och unnade mig lite gott på hemvägen...



Mums!! PS: Bra bilder va!? Älskar min nya kamera!!!!

tisdag 8 mars 2011

Nobels Testamente

Va på Hotellet (nattklubb på Stureplan) idag och jobbade som statist i Nobels Testamente. Spelade servitris/bartender och känslorna som gammal restaurang-knegare kom tillbaka!! Haha, minns när jag va 17-18 och jobbade på Gustaf Bratt i Falkenberg, kuuul!! FY fasiken va man söp som bartender ^^

Kändes konstigt att se Hotellet i dagsljus och dessutom inte va full-kastrull... :)


Fick inte ta några bilder på set dock kommer filmen ut redan i höst!!


ööhh, vart e partajjet!?

Smycken, smycken, smycken

Vad kan detta vara för något....!?

Nämen!!! Beställde massor av fina smycken från Maloa för några veckor sedan, nu kom de äntligen!!




Massor av nytt på min smyckesvägg :)

måndag 7 mars 2011

Äntligen hemma...

Vilken lång dag!!! Gick upp vid 07 och for iväg till skolan. Kände mig riktigt duktig när jag va kvar ända till 15, därefter vart det sen lunch med Basse & Tessie :) 

Imorron är det inspelning, jag ska vara servitris i Nobels Testamente :) Ska bli kul även om det bara är statist!

Lurre på hundcafét idag:






MUMS!!!!


Hej hej hej hej hej. Vill du leka? LEKA!?!?!?


Mhmm, här får man ju massor av info....