måndag 28 februari 2011

Unnade mig lite rosa idag!

Hann springa förbi Lush, Lagerhaus och Åhlens innan jobbet. Fick med mig några badbomber och diverse rosa inrednings plock, vilket helt seriöst, inte va meningen! Kan bara inte hjälpa att jag fullkomligt ääälskar rosa-plast-kitch a la 60-tal! Mmm, nu blir det bubbelbad och levande ljus. Godkväll!!



Fint va!?


Stockholm i snö

Såhär såg det ut från fönstret i skolan idag...


Vackert men kallt :) Längtar till solen och sommaren, då man återigen kan sola på bänkarna ner i mitten av kortet...!

Ny vecka, nya tag

Ugghha, idag är verkligen en jobbig dag :( Började skolan 08.30 och slutar nu 12, då blir det direkt till jobbet som varar till 19. Gillar INTE att stressa runt.

Fick än en gång använda Facebook till något bra igår, fick massor av tips till kommande kameraköp! Fb är bra på det sättet, när jag behöver hjälp kan jag lägga ut en fråga i mitt statusfält och få massor av bra tips från alla möjliga personer! Förra gången va det lite frågor kring mitt företag denna gången va det kameraköp :)
Ska nämnligen köpa en systemkamera i veckan, har väl tänkt på det i flera år egentligen men inte orkat ta tag i det. Nu ska jag slå slag i saken inför Gambia, tror det kan bli feta bilder därifrån!
Fick kontakt med en kille jag egentligen inte alls känner som guidade mig och lärde mig exakt vad jag behöver. Han länkade till och med till flera blocket-annonser, varav en jag har mailat! 


Denhär Canon Powershot XS30 blir (om allt går bra) min under dagen!

söndag 27 februari 2011

Lite mer bilder från igår...

Vilken härlig söndag! Har knappt vart utanför dörren, nu ska jag dock ner till Ica och köpa chips och dip för Solsidan.




Några timmar senare på V:


Hmm, maken sitter inte lika bra... Lite för många shots tror jag bestämt! Minns att jag såg Andreas Weise, ville så gärna få ett kort men vore det inte för klubben där vi va skulle jag gått fram :) Det är ju lite tanken med V, att folk ska få festa ostört.

Bakpotatis

Vaknade bakis och blev i vanlig ordning serverad pizza med cola light :) Jennys kompis Fred hade bytt Dubai mot Sthlm några dagar och givetvis slår vi på stort!! Förade på Diplomat, vidare mot Hotellet och avslutade med V en trappa upp... Fotade med Jennys kamera igår så bilder kommer upp senare!


lördag 26 februari 2011

Fynd!

Åkte till Nacka Forum för lite shopping, hittade superfynd! Festklänningar kan gärna kosta lite mer, viss design kan man ju ha flera år medan något från Gina Tricot känns gammalt efter 2-3 gånger.
Hittade en supercool asymetrisk klänning från Snob till ord. pris men sen hittade jag reafynd från Scorett och Margit Brandt! Kunde ju svida lite i plånkan med skorna 1800:- och klänningen 1900:- MEN det va halva priset :) Skorna funkar både till jeans och kort, klänningen va sjukt jävla stilren - påklädd framtill med urringning och knytband baktill! Blev superglad över mina inköp :)

Nu ska jag till bingen och sova någon timma. Ikväll blir det utgång!


Smygkort

Tog precis ett kort på hur kvällen slutade hos Simonaho/Widman :) Eller ja, för typ 30 min sedan när Basse skulle "vila ögonen 5 minuter..." Gillar detaljer som när han fortfarande håller fjärren. Och Tessie, hon ska ALLTID ligga hos honom, jäkla fjäsker (bara för han käkar frukost före mig på dagarna).




Undrar vart de befinner sig nu...!?

fredag 25 februari 2011

Hört på jobbet

- Alltså jag räknar minuter tills jag ska hem ikväll, längtar så otroligt!
- Jasså, vad händer?

- Jag och Basse ska ha myskväl, vi ska äta gott, dricka skumpal!!!!

- Men gör har ni väl alltid? (skratt)

- Ja men... 

Jag är så jävla LYCKLIG! Jag längtar verkligen hem varenda dag efter att få mysa med min älskling... Lite knasigt!?
Så här kommer lite bilder på en högst underbar fredag framför "På spåret" med snacks och bubbel :)





Mmmm, älskar kork :)

Mot Köping

Idag är en lååång dag :(

- Plugg 08-10.30


- Jobb 12-19


- Därefter direkt till Köping för svärföräldrarna och Basses syster m. familj! 

Imorron blir det Sthlm igen och partajj med Jenny som precis kommit hem från Indien!!




Man tager vad man haver.

torsdag 24 februari 2011

Its good to be back

Hann med en föreläsning i eftermiddags, anmälde mig dessutom till omtentamen 12 mars. Nu jädrar är jag på banan :) Frisk som en nötkärna och redo att starta pluggeriet!


Läser gerontologi, handlar om åldrandet. Usch, ger lite ångest, jag trodde jag inte brydde mig om sånt.
Lite fakta från idag:
- När man är 20 år börjar kroppen tappa muskelmassa (om man ej tränar osv).
När man är 50 har man tappat 30-50% av muskelmassan från man va 20. Tänk då organ, tex hjärtat, också är muskler.
- Kvinnor tappar med start från 35 år, 1% av skelettet per år.

- Hjärnmassan försvinner med start från 25 år tills man dör 20-30%.

Vi pratade mycket om ensamhet när man är äldre och hur samhället ser på/tar hand om äldre människor m.m. Lite så där jobbiga saker man inte vill veta (fast det är ju just därför det är viktigt att lära sig!).

Snabbt ska det gå

Sprayade mig själv av en rejäl dos brun-utan-sol tidigare i hopp om att bli supersnygg, skitfort. Sen ringde jag min nageltjej (som btw trodde jag emigrerat). Nu jädrar ska det hända grejer liksom.
Sitter en kvart senare i bilen och kommer på mig själv att klia mig i fejjan. Tittar i backspegeln och upptäcker att jag är helt rödflammig, alltså riktigt jävla apröd. Skrikande nässelutslag över hela ansiktet. 

Kan inte låta bli att skratta lite åt mig själv. Behöver en dos av Gambialivet snart :) Ska bli skönt att slippa bry sig om ovanstående.


Längst ner i mitten rensas ut inom kort.

Vill ha sommar nu...!

Tittar igenom bilder från förra året och upptäcker till mitt förtret att jag va galet mycket brunare och fräschare förra vintern. Va fanken!?

Men egentligen, jädrar va jag ansträngde mig då... solade solarium regelbundet 3 dagar i veckan (farligt usch usch), kletades med brun-utan-sol varje dag och hann ju sola i Argentina (Wipeout) en vecka upp på allt... 
Orka liksom. Eller?
Får lite dåligt samvete över mig själv:) Kanske ska skaffa löshår, fixa naglarna och börja bråka med Piz Buin igen... :/ 




Min underbara rumskompis jag bodde med!

onsdag 23 februari 2011

Stolta jag :)

Körde in till söder och hann precis se min älskling uppträda! Blir så varm i kroppen, duktig han är... 





Lite färdkost hemåt :) Nu blir det att bädda ner sig och sova bort alla basselusker eller vad nu det är!

På bättringsvägen!?

Fattar inte riktigt vad som hänt/händer med min kropp. Har mått skit till och från idag, men jag är inte direkt förkyld längre. Snuvan är nästintill borta men jag mår jätte illa! Det kommer och går, ett riktigt obehags illamående. Inte som när man är bakis utan mer en illakänning i hela kroppen... Känns som om jag skulle kunna spy om jag bara lutade mig framåt :( *jag är INTE gravid!*
Jag brukar ju ha bra självkännedom, men det känns som om symptomen är att jag är orolig för något. I så fall är det skolan, jag känner mig nervös inför allt men inte så jag blir sjuk!?

Denhär veckan har vi haft presentationer, fått scheman, studieguider och massa information om hur våren ska se ut. Jag har följt med via min studentportal på nätet men ska dit på fredag. Det är sjukt mycket att ta in allt, det är ju inte direkt en högstadiekurs man går. Jag ska ju bli sjuksköterska, det är tunga kurser... Men jag ska fanken klara det! Beställde böcker idag för drygt 3000:-, skolan jag går på är typ (ö)känd för att alltid ha sjukt mycket litteratur (på gott och ont).
Jag fick i alla fall reda på att jag inte ska ut på praktik förrän v 14, i april. Nu har vi en förberedande kurs en månad på 7 hp först. 

Ikväll ska Basse uppträda på en klubb med sitt stand up. Får se om jag orkar ta bilen fram och tillbaka. Känner mig dålig om jag inte ser hans första framträdande i år... Jag ska va en mamma som följer med min familj på allt, typ när kidsen spelar matcher/uppträder m.m. :) Samma måste ju gälla älsklingen!


Fint va!?

tisdag 22 februari 2011

Men shit "jobbcoach"?!

Herregud, kollar på en dokumentär om sk "jobbcoacher"... Det är ju helt sjuuuukt, va fan är det för fel på dom? Sitta som någon slags psykologi "du kan, du kan, du kan..." - men de gör ju inget konkret!?
Nu skulle jag kunna skriva en hel roman om ämnet i att varje människa styr sitt eget liv... :) Men när somliga inte förstår sin egen storhet behöver de ju någon som konkret hjälper de i rätt riktning, inte någon som sitter och gaggar om att fokusera mer, fokusera meeer...

Att va arbetslös och "fullt normal" är ett skämt. Skriver man ett bra CV, ett bra personligt brev (kan man inte det så googla och lär dig över en dag) samt delar ut dessa till typ 10 per dag har man ett jobb inom en vecka. Kanske inte heltid men i alla fall jobb.

Tänk mig som jobbcoach... hehe hårda bud :)

Cheaters

Mådde inte bättre i eftermiddags och ringde således chefen... Kan ju inte komma imorron heller. Då harklar hon sig lite och "bara säger i förbifarten" att det är konstigt hur folk blir sjuka just när vårens inventering är.
Haha oh my god, det va typ fyra-fem som va "sjuka" idag. Kunde inte låta bli att skratta, vem fan skolkar från jobbet när man är en vuxen människa?! Tyckte det va lite komiskt, måste kolla upp vilka mer som va borta sen :) Men jag är ÄRLIGT sjuk... Förkyld som fasiken.

Sitter och drömmer om resan som går av stapeln om några veckor...

Bilder från Basse Town, en av städerna vi ska till...



Tänk när jag spatserar fram här... Sååå häftigt!

Rundade kanter i Photoshop

Hemma sjuk idag, vill inte!! Måste ju jobba så mycket som möjligt nu när jag börjar plugga, men jag vaknade upp mega förkyld...

Ska ägna dagen åt kurser i Photoshop som jag köpte förra veckan, sjukt stort program men man måste börja någonstans :) Youtube är perfekt, det finns massor av bra introduktionsfilmer där! Har precis lärt mig göra rundade kanter. Ska lära mig lite olika ramfunktioner också sen får det va bra...
Ska plugga också, har en stor tenta från termin 1 som måste va klar till sommaren. Anatomi och fysiologi är kul men svårt med alla nya ord och begrepp som sätts i enorma samanhang... Har typ tre a4 sidor med frågor så jag siktar på att fixa i alla fall 1 fråga per dag. Vill inte hetsplugga sista veckorna!

Lite bilder från i lördags kväll *mmmm*




Tyvärr har jag inte lärt mig koderna för bloggen helt än, hur fanken får man bort den rosa ramen!?
Uppdatering: hehe fixade såklart det :)

Förvaring för örhängen

Krashade en tavla igår och kom på idén att få upp mina örhängen. Brukar inte tycka att "hemmafixade" saker blir så snygga men detta blev riktigt bra!!

Vi tjejer har ju massa örhängen/pluppar som ligger huller om buller i en låda... Men gör såhär;

Ta en fin ram, sätt in en kartong (jag målade min kartong vit som ramen) och vóila:


måndag 21 februari 2011

Leeedig

Nej men va fan!? Första skoldagen behagar läraren att va sjuk, jag som kände mig supertaggad... :( 

Får styra upp lite annat då. Måste hämta tillbaka mitt pass hos Indiska ambassaden, lämnade det där när jag ansökte om visum. Skulle ju dit i januari, remeber? Men snubbens mormor gick bort precis i samma veva så en veckas party funkade inte för honom då. Jenny åkte i torsdags, hoppas hon har det bra :)
Beställa hem kopior på vaccinationsintyg från Falkenberg... Man måste va immun mot Gula Febern för att komma in i Gambia, och om jag inte missminner mig fick jag en sån spruta...

Tror jag ska ta med Tessie och hänga på söder hela dagen! Det finns ju massor av krimskrams affärer med udda inredning.... Håll tummarna att jag hittar godis till lägenheten!


Vad hände här?

Andra helt sjukt placerade bilen på kort tid... Vad hände!?



söndag 20 februari 2011

Pysselsöndag

Herregud, ni anar inte vad som hände mig idag... Sitter på tuben påväg till jobbet och inser - jag är helt osminkad, har inte ens borstat håret!?
Hur i hela friden kan man glömma något sånt?! Det är ju lite som att dra iväg i pyjamasen till jobbet? Fick akutringa Basse och tvinga in honom med min sminkväska... Vågade inte ens säga något till mina kollegor :)

Efter kneget tänkte jag styra upp mitt smyckesförvar här hemma och åkte till Ikea för att inhandla brädor. Får ett paket med smycken från fina Maloa inom det snaraste och behöver utöka förvaringen :) Jag tycker om att se mina smycken upphängda, som i butiken så då får man fixa och trixa lite...




Spikar upp de två stora brädorna på väggen, därefter sätter jag upp fina krokar så vips har man fiiin display med smycken :) Ska visa imorron när allt är klart!

fredag 18 februari 2011

Renovering på schemat

Igår eftermiddag sattes den sista tapeten upp! Skönt att äääntligen känna oss klara med lägenheten. Hann få upp en del på väggarna också, Basse slet med slagborren hela dagen - duktiga han <3

Vi bestämde att skjuta på kulturdagen vi skulle haft igår. Vill hellre få klart hemma.
Idag är det jobb till 19 vilket innebär att jag kommer va dödstrött ikväll, funderar på att lyxa till det med hummer... Har haft craving på det sedan i måndags (alla hjärtans dag), skulle köpa på Ica men glömde mitt visakort hemma. Därav va det bara Basse som köpte presenter om ni tänkte på det... :(



Mycket vitt, men det känns stort och luftigt! Sen tar det ju alltid några månader innan man får det riktigt personligt.  Därför ska jag inte storshoppa mer nu utan bara ta typ en inredningsbutik per vecka för att hitta de "perfekta" sakerna :) Man hittar ju oftast dedär bästa fynden när man råkar snubbla in någonstans på lunchrasten...

torsdag 17 februari 2011

Planerar resan

Hur det än går med insamlingsprojektet ska vi i alla fall beöka Sos Barnbyars skola utanför Serrakunda, Bakoteh samt besöka ett sjukhus. De största problemen är aids, malaria och tbc i Gambia. Känner mig jätte taggad, även om det kommer bli överväldigande på många vis.


Här är Serrekunda, hit ska vi först!

Detta är marknaden i Serrekunda, ska tydligen va häftig :)


Planen är ju att bila genom landet... 

Haha ursäkta mig, jag sitter helt ärligt (på riktigt) och skrattar högt här hemma... omg har suttit och googlat en halvtimma nu på "normala" bilder men dessa va fanken de enda typ "fina"... det går som det går den 24 mars :)

Vann en klocka :)

Fick ett mail idag om att jag vunnit en klocka! Det va på möbelmässan och Basse tog en bild där jag satt i en stol från Martela, med design av Karim Rashid. Skickade in bilden till Martela och jag vann alltså en klocka som KR har designat. Har inte en aning om hur den ser ut så det blir spännande att hämta ut den på posten! 
Sa att jag tyckte Basse också skulle få en som han kan flasha med på sitt radiojobb :) 



Både Martela och KR är stora i braschen så jag hoppas klockan är feeet :)
Dessa känner ni säkert igen...