måndag 31 januari 2011

Surprise

Blev väckt med frukost på sängen idag. Älsklingen sände radio tidigt och hann köpa frulle som suprise :) Så jäkla bra start på dagen! Efter jobbet blev det, som vanligt, Ikea och Mio. Kom hem med en stooor vit vas, massor av plastblommor/buketter och gardiner... Om två veckor får vi tapetserat om hela lägenheten, ska ta massor av kort och lägga upp efter! Allt är så vitt och fräsch i möblemang, skönt att komplettera väggarna.

söndag 30 januari 2011

Tacokväll vol 7 000 000

Vad finns bättre än taco på en söndag? Det va ju snart 24 timmar sen vi hade just tacotema så vi tog oss till söder. Har även hunnit jobba idag. Vart på baby avdelningen vilket är jobbigt som katten, vill bara köpa hem allt fint :) Längtar så otroligt efter barn! En liten hemlis: har ju redan reggat namn på familjeliv.se och är en flitig surfare :)

Vi har förresten bestämt oss att införa en kulturdag per vecka! Till vår hjälp har vi DN och alltistockholm.se som har massor av förslag på både mat, scen och konst! Idag tänkte vi köra andra sittningen "Afternoon tea"Grand Hotel idag men jag blev inringd till jobbet... Ska bli jättekul, varken jag eller Basse bränner ju mycket pengar på krogen och då kan vi faktiskt pröjsa 400:- per person på tex en Afternoon tea som vi tänkt idag. Tänk va kul och så mycket udda upplevelser vi kommer få i vår!


Mmmm :)


Kärlek!

lördag 29 januari 2011

Inte välkomna

Ok... Jag och Jenny tänkte ju prova vingarna utanför city igår. Således tackar vi ja vid en invit till "Black party" i förorten. (Tillägger att festen är i Sätra.) Vi tycker det låter kul, en maskerad för omväxlings skull! Klär oss helt svart, har köpt ny väska, skor osv just för denna kvällen!
Väl framme känns allt väldigt olustigt när jag frågar vakten om det är där "Black party" är.

- Ni stadstjejer ska inte komma hit med era fördommar... Vem fan tror ni att ni är! Frågar ena testovakten som är runt 2 meter lång. Vi försöker då förklara att vi inte menar black as in svart människa, utan att vi ju ska på maskerad...

- Nej alltså vi menar inte att vi tror att här bara är svarta människor, vi menar black som i kläder inte i hudfärg... Alltså inte att det ska va en svart fest som utan black, eller typ mörk fest...
Allt blir så jävla fel, kön bakom oss växer, vi vinglar lite i klackarna och börjar typ ursäkta oss för ingen anledning. Folk börjar blänga och viska. Jag och Jenny står där i våra nyinköpta fina svart kläder och gräver bara hålet djupare.... Det slutar med att vi har 112 intryckt på mobilerna när vi drar.


Men vem är det som har fördommar egentligen?

Trist när folks egna dåliga självförtroende vänder allt man säger mot dom.

Körde en vanlig all in. Hotellet, East därefter Solidaritet. Vaknade upp skedandes mellan Jenny och Cristian. Jobbig färd hem, drog jackan lååångt upp över näsan :) Nu sitter jag och väntar på att älskling ska komma hem från Karlstad. Han har ju slagit sina egna klackar i taket igår. Ikväll blir det taco kväll (för ovanlighetens skull :)).


tisdag 25 januari 2011

Slår på stort

Nu har ni hört allt!!! :) Det ser ut som om det blir utgång både fredag och lördag för min del! Jenny pratade om något "Black Party" i en gammal tunnelbana och på lördag blir det födelsedagsfest i Köping... Kan ju bli hur kul som helst, superudda fest på fredag och småstadsdisco på lördag!

Sitter för övrigt och funderar på hur jag ska kunna utrymma vardagsrummet från möbler med så lite anstängning som möjligt... Ska få renovering av min parkett imorron! Slipas och lackas, fint ska de va :)



Se vem jag träffade hos SVT förra veckan!! *kärlek*

Revitalash

Har precis beställt Revitalash som är ögonfransnäring. Har aldrig riktigt trott på såntdär, men detta utvecklades för några år sedan inom cancerforskningen i USA. En liiiiten tub kostar en tusenlapp, men efter 8-10 veckor får man verkligen grövre och längre fransar! Har kollat runt bland makeupartister och vänner, alla är supernöjda....! Ska bli kul att för första gången få långa fina fransar :) Synd att man inte kan använda det i huvudet, det skulle kräva en hundra gånger större tub vilket blir lite dyrt.



Fick en "andra chans" i Minuten förra veckan, det vart ingen chans på pengar :( Men kul! Speciellt slutet, spola till det!


Va på fest i Bromma i lördags, kul!





fredag 21 januari 2011

Ändrade planer

Blev inget Indien idag :( Snubbens "grandma" dog och där är det tydligen värsta cermonin i flera dagar när någon dör. Sitter här med en biljett men tänker inte åka om jag ska betala allt själv, min budget återhämtar sig fortfarande från Thailand :)

Fixade håret, färgade utväxt och tonade upp. Kändes lite ojämt efter all solblekning... Därefter körde jag och Basse till Nacka forum för att shoppa inredning. Fick återigen bekräftat att Åhlens är bäst :) Kanske inte det man förknippar direkt med snygg inredning. Bolagret och Lagerhaus tillsammans kan inte väga upp. Det blev mattor, gardiner, lampor och småfix som tvålkopp, kaffemugg...


torsdag 20 januari 2011

Inspelning med SVT Play

Har haft en otroligt kul eftermiddag! Längesen jag garvade så mycket, vi tänkte utanför ramarna när vi gjorde formatet och det är väl kanske inte "lagom" :)
Det kommer upp på SVT Play imorron alt måndag, ska länka  så fort det är klart!

Skulle egentligen spelat in reklamfilm för Max Hamburgerkedja inatt, men eftersom SVT drog ut på tiden klarar jag inte av att köra hela natten :( Lite trist för de verkar va ett kul jobb...!



måndag 17 januari 2011

Tacokväll

Varför inte lyxa till det mitt i veckan? Framför Idrottsgalan, vilken myskväll :)
Har jobbat på Lindex 10-19, ska göra det hela veckan... *cash is king*

Torsdag natt blir det dock galenskaper, inspelning för Max hamburgerkedjan! Från 20-09, säkert tröttsamt men kul!!!




söndag 16 januari 2011

Mattanten Evelina

Har precis gjort en superhärlig wok med ostronsås, chilli och maaassor av vitlök! Givetvis inte med frysta grönsaker, fattar inte hur folk kan köpa skiten. Det kokas ju istället för att wokas!! (Tips :))

Älskar söndagar när jag ska göra lådor för veckan... Finns inget så avslappnande som att laga mat. Har dessutom köpt en såndär finurlig slicer som skär grönsaker i härliga former, blir massor av finare då :)




Kvällskiss med lilltösen




Solsidan

...är så jäkla bra! Har missat att se den 1a säsongen, men gett mig fanken på att se denna! Skrattar frenetiskt, exakt, exakt min humor :)
Va statist i första säsongen (spelades in våren 09!!), va påtänkt som Niclas Wahlgrens fru men tyvärr blev det aldrig så. Synd, det skulle tydligen bli en ganska stor roll. Blev han ens med i 1a säsongen? Jag fick vara mamma vid en lekplats istället :)

Haha, minns att jag inte vågade ta några bilder från inspelningen. Söta lilla jag, knäppte några påväg därifrån först :)

Tänk va snabbt tiden går, snart två år sedan!




Här skrev jag om inspelningen på min föregående blogg:

lördag 15 januari 2011

Lördag aften

Det är inte lätt att flytta. Därför sitter nu jag, älskling och hund i vår nya soffa och softar med varsin whiskey (ja även Tessie). Mobilen dog vid lunch och har glömt att sätta på den tills nu. Tio sms varav det sista va från J med texten
"Men va faaaan, ska du med till Sture ikväll eller inte...!?"
Tack Gud för fina vänner.



Kompromiss utan deal

Vissa saker måste man tydligen ge upp när man är sambo. Basse flyttade ju in till mig i våras och hade inte så mycket att säga till om, men nu är det tydligen annorlunda. Jag höll i godan ro på att märka ut vart tavlorna skulle upp i hallen då han sa ifrån. Tydligen va det inte ok. Detta har inte sett slutet än.

Fattar inte va problemet är, han älskar inte mig. Ska ta den diskussionen ikväll.

torsdag 13 januari 2011

Jag blir VD

Har precis fyllt i papper till Bolagsverket och Skatteverket! Numera kan man titulera sig egen företagare :) Det är helseriöst även om jag inte blir ledsen ifall projektet faljerar, det är ju alltid nyttigt att lära sig företagande!
Har suttit hela dagen framför datorn och gått online kurs om "starta eget". Det går förvånansvärt snabbt att sätta sig in i moms, bokföring, m.m. Lägger man bara manken till kan man allt man vill!
Mitt företag heter SmartMat, några ledord: Nyttigt, snabbt, smidigt och billigt!

Har ni några ideér?!

Önskar jag lärt mig bygga hemsidor på gymnasiet, tog ifs ECDL kort... Kan man fixa snygga hemsidor har man ett enormt försprång inom marknadsföring! Imorron ska jag kolla upp kurser, medborgarskolan har ju alltid. Det är ett sidoprojekt jag ska ha i vår :) Sent nyårslöfte!




Imorron kommer svärföräldrarna till Sthlm för att hjälpa med sista (tunga) flytten! Ska flytta säng, köpa soffa, matsalsbord m.m. *behövs*





onsdag 12 januari 2011

Knasiga snålisar

Idag va vi ute och försökte köpa soffa, hittade en på blocket och hamnade hos ett par i vår ålder som bodde i en finare lägenhet vid St Eriksplan. Kom dit, tog tag i soffan men efter 30 minuters kånkande insåg jag och Basse att bilen helt enkelt va för liten... Påväg därifrån inser jag att jag faktiskt betalt 5000:- utan att fått en soffa. Gick således upp igen och då... Snubben vred på sig många varv innan han frågade efter handpenning "i alla fall". Jag fattade inte va problemet va. Nr 1, han lät mig dra medans han hade mina pengar. Han försökte typ sno dom. NR 2, ge mig MINA pengar. Jag sa att vi får väl återkomma på fredag, det är väl som normalt "först till kvarn". Hoppas soffan är kvar liksom.
Då menade han att "nää, nu har ju soffan vart ute och vänt, nu får det va bra...Nu orkar jag inte med detta" Så om vi bärt en soffa fram och tillbaka i en trappa förlorar den värdet med kanske 3000:-?

Mycket märkligt folk, de där som har en ordentligt hög inkomst men ändå pallar och va så sjukligt snåla. Soffkillen gav oss till och med numret till Statoil och menade att vi kunde hyra släp över dagen. "Det kostade bara 800:-". Jag sa till honom att tyckte han det va så lite pengar så kunde vi dra av det på soffan, men det gick absolut inte.
Både jag och Basse har en bra inkomst, vi kan lätt lägga en tusing på en sporadisk utekväll med middag mitt i veckan. Men när det kommer till buisness med en såndär snåljåp vänder även jag på mynten. Usch.

Lite bilder från inspelningen av reklamen till "Halv åtta hos mig" som sänds nu på 4an:
 
 

Home sweet home!!

Nu är äntligen jag, Basse och lillbäbis samlade på hemmafront igen! Har hämtat nycklarna till lägenheten och redan hunnit köra en hel del möbler. Börjar se ut och kännas som ett framtida hem :)

Sitter just nu och tittar på älsklingen som snarkar i vår provisoriska säng... Organiserade garderoberna och frågade hur han ville ha sina utan att få något svar. Ropade flera gånger för att sedan hitta honom däckad i vardagsrummet. Lilla älsklingen, "bäst att lämna inredning åt tjejen - har ändå inget att säga till om" tänkte han nog innan han somnade :) Jag ska ta mig en whiskeypinne, sätta på lite musik och fortsätta dona... 

Ahh! Just det, sköt på SVTs inspelning för Minuten idag. Basse har halsfluss och jag kände mig zombiefräsch imorse, skulle nog inte gjort sig i rutan :) De va snälla att ge mig en ny inspelningsmöjlighet nästa vecka!

tisdag 11 januari 2011

Befinner mig i Ryssland

Fattar inte varför alla är så nedrans otrevliga här? Träffade några andra som tyckte likadant... Personalen i affärerna är jättesura, det känns som om man stör dom när man handlar. Riktigt obehagligt! Usch, usch tänk om de hade betett sig likadant på Arlanda. Det hade aldrig hänt, åhh va jag längtar hem till mitt härliga Sverige nu...



Where ever I lay my hat :) Sov i alla fall 6 timmar!

måndag 10 januari 2011

Halv åtta hos mig!

Duktiga iaktagare har visst sett före mig :) Jag gör ju reklam för Mivitotal som presenterar "Halv åtta hos mig" på tv 4 måndag-fredag. Måste hinna se det själv imorron... Kul program, jag skulle gärna vart med om mitt kök inte va kopplat med vardagsrummet. Det känns inte så överraskande att komma med maten till gästerna! Bor i en relativt nyproducerad två nu och jag är inte helt van med att ha så öppna planlösningar som moderna bostäder har... Men det kan ju vara skönt att ha vardagsrummet ihopslaget med köket, i vardera ände. Man står ju aldrig ensam och fixar :)

söndag 9 januari 2011

On the road again

Imorron börjar resan hemåt, nästan :) Bangkok, mellanlanda i Moskva och sedan hem till älskade Stockholm! Jag blir alltid så patrotisk när jag vart borta!

Måste fixa visum till Indien så snart som möjligt. Pratade med ambassaden i Thai tidigare idag men de behövde 5 dagar på sig och det har ju inte jag. Kontoret i Stockholm är ännu segare (!?!), de tar 10 dagar för att fixa visum. Får jag det ordnat den 11 kan jag i så fall inte åka förrän 21... Well, får i alla fall tid att styra med nya lyan! Kanske ska passa på att gå ut nästa helg? På tisdag blir det ny chans i Minuten, då ska ni väl hålla tummarna åt mig?

Andrahands fynd är roligast

Tittar runt på blocket efter möbler till lägenheten. Vi behöver en stor vit hörnsoffa och tv bänk till nya lägenheten. En riktigt stor, djup och bred soffa måste det vara eftersom jag älskar att somna framför tvn sena kvällar!
Tacka vet jag andrahands fynd på tex "blocket", halva priset på nya möbler! Min plånbok kommer gapa så tomt några månader nu pga all semester, åker ju till Indien om drygt en vecka! 
Min bästa kompis har börjat dejta en shejk, prins eller liknande som bjuder dit oss båda :)
Fick biljetten förra veckan som va på två veckor, vilket inte kändes aktuellt... Blir för lång tid hemifrån med jobb, ny lägenhet, Tessie osv. Givetvis är den ombokningsbar och jag tror jag nöjer mig med en 9-10 dagar. Ska bli jättehärligt! Mumbai be aware :)


lördag 8 januari 2011

Ta vara på tiden

Gick igenom lite samarbetspartner för 2011 och redovisade de jobb jag har klart än så länge. Blev sittade ett tag och funderade. Just nu lever jag verkligen i samarbete med universum, jag tänker inte så mycket utan följer bara mitt hjärta. Tänker inte i prestige utan på inre välbefinnande och jag tror det är då man flyter samman med sitt öde. I samband med detta kan tillvaron bara vara perfekt, för allt är perfekt när man flyter fram tillsammans med tiden och inte försöker omarbeta den. Oftast försöker man ju spara eller dra ut på tiden. Det är så jäkla skönt att ha allt jag, för stunden, kan önska mig. Utbildning, hälsan, lägenhet, bästa vän/pojkvän och min Tessie :)

Man ska verkligen se inåt och lyssna på sig själv. Omgivningen idag är så målinriktad, man ska va snygg, ha bra karriär, allt ska va så perfekt. Det gäller att fråga sig själv vad man vill prestera och strunta i vad idealen menar.
Det är inte målet som är viktigt, utan resan dit!

 

Andra chans i Minuten

Nu har jag fått klartecken... *trumvirvell*
På tisdag kommer jag hem och då är det direkt till SVT. Jag ska tillbaka till Minuten och ge järnet! Ska kamma hem en kvarts miljon kronor. Vi Falkenbergare är sega jäklar! :)

Njuter av sista dagarna i Thailand med sol, bad och god mat!

       

Hemlängtan

Jag längtar tills jag ska hem och laga mat! Det är ett av mitt största intresse till sambons stora förtjusning... Älskar att prova nya recept och olika influenser från världen över. Nu vill jag hem och prova mer thailändsk mat, ska köra mycket olika nudelsorter men även prova vårrullar :) Funderar på att gå en matlagningskurs en dag innan hemresa, men det är nästan mer spännande att prova sig fram...

onsdag 5 januari 2011

Softar runt och längtar efter min Tessie

3 veckor går för fort! Längtar dock efter min bäbis... Kan verkligen förstå föräldrar som inte kan slappna av när de är bortresta. Innan har jag tyckt att det verkar löjligt, men sen jag va borta från Tessie första gången i våras förstod jag hur man känner...

Har sprungit i affärer idag. Även suttit en del framför datorn och planerat jobb. Har en del kul grejer på g i vår! Åker till Indien i slutet av januari, därefter eventuellt Argentina. Ska kanske vara med i "101 sätt att åka ur en gameshow" som är ett nytt program för kanal 5.
Sen blir det nog några reklamjobb och dessutom extraknäcka som reporter! Ska hålla er uppdaterade :)

Imorron blir det mot östra Thailand för sol och bad igen!


tisdag 4 januari 2011

Tio paneng tack

Tillbringade dagen på MBK Tower och hann även förbi vaxkabinetten! Madam Teussed har precis öppnat i Bkk, jättekul! Sjukt hektiskt med otrolig hög puls men I love it! Påminner mig om när jag bodde i Vietnam Hanoi! För er som inte vet bodde jag där våren -07 *saknar*



Jag har träffat Britney Spears

Slängde mig på golvet och visade min respekt. Sen fick jag ett kort.


Japanerna fattade ju fan ingenting....


In your face haters!!

Här snackar vi tittarsucce!! 1 600 000 miljoner tittare förra avsnittet!
Ska förresten passa på att tacka alla som skriver så fina kommentarer till mig på facebook och min mail!
Tusen tack, känns nästan lite fjantigt men jag blir verkligen jätteglad!!! Tack, tack, TACK!
Och till alla er haters - jag brhöver inte alls träna. Mina 65 kg passar mig superbra, annars brukar jag ta en storlek större...! 

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article8364909.ab


Jag älskar shopping...

...som alla tjejer! Synd att man inte ar miljonär... Har köpt nya hus, kläder, leksaker och diverse tillbehör till Tessie idag - ja, alltså det va dödsnödvändigt :) Sa jävla coola, måste åka till Japan snart för tänk va mycket kitch jag kan köpa hem!!