fredag 31 december 2010

Gott Nytt 2011

Sitter har och funderar over vad jag ska skriva i mitt sista inlagg 2010. Beklagade mig till Basse tidigare idag om att aret gatt sa fort. Men nar jag ser tillbaka pa det har det verkligen hant en del, bade utat och innat! Forstahandskotrakt pa lya, pojkvan, programledare, filmroll, resa till Thai en manad, bott i Budapest m.m.
 
Det har vart ett jattebra ar ur manga aspekter forutom ett stort minus - jag va tvungen att klippa mig.
Har nog aldrig i hela mitt liv kant mig sa "icke-Evelina" som det sista halvaret. Sonderstylade haret nar jag jobbade som programledare, varenda jakla dag vart det plattang sa i juni va Hanna tvungen att ta till saxen. Jag tackar gud for extensions, nu ar det bara att vanta ut ett blont harsvall igen...! Later kanske ytligt, men det ar en ratt konstig kansla att inte kanna igen sin egen spegelbild ens efter 7 manader. Varenda morgon forsoker jag se en extra milimeter kring axlarna...

Det har vart ett otroligt oforutsagbart ar. Bytade livsstil, vilket nog va bra. Ar en person som valdigt latt anpassar mig efter omgivningen, pa gott och ont. Say no more, avslutade ett kapitel och borjade pa ett nytt... :) 
Lever efter "One day your life will flash before your eyes. Make sure its worth watching" och hade inte vart dar jag ar idag om jag inte gjort det jag gjort. Inget som jag behover forklara. Funderar pa att en dag skriva en sjalvbiografi, mest for egen terapeutisk skull (nu sitter manga och drar sig i haret :), men lugna - alla namn blir fingrerade :)). Tror aven det kommer bli ett fiktivt namn istallet for mitt :)

2010 tog jag ett studieuppehall, hoppar dock tillbaka till skolbanken i februari for att fortsatta bli en sjuksyrra.
Traffade mannen i mitt liv, en basta van som jag kommer ha bredvid mig for alltid :)

Puss och kram, Gott Nytt ar!!

Dykning pa Phi Phi

Hade ett av de bästa dyken i mitt liv idag! Har gjort ca 80 st runt om i världen, men dethär slog många rekord. 3 meter stor tigerhaj, tre stooora sköldpaddor, bläckfisk, mantra m.m. i en och samma timma...
Nu blir det att göra sig fin för nyårsmiddag. Jag och Basse befinner oss på Phi Phi och välkomnar 2011. Inget planerat för tolvslaget, går ner till stranden och tar en barfota dans...


tisdag 28 december 2010

Lite probs

My god. Har tillbringat senaste timman att argumentera med en thai om pengar. Inte det lattaste. Igar valte Basse med moppen vi hyr och lamnade ett vackert minne av asfalt pa backspegeln samt i lacken. Lyckligtvis hann jag fa mitt pass innan snubben gick ut och upptackte konstverket. Han tyckte 5000 bath va ett rimligt pris medans jag kande att 500 kunde tacka skadan. Haha, Basse satt som ett ljus och ville typ ge honom hela reskassan for att fa det hela ur varlden medans jag diskuterade samt gestikulerade hejvilt om summan. Tillslut enades vi (las jag) om 1000 bath.

Kor inte valt med moppar nar ni ar har, det blir ett javla liv.


Nudlar nagra dagar nu... :(

Vi lagar mat

Sista dagen pa Koh Samui och det sporegnar. Da far jag chansen att springa i shopping center utan att Basse klagar for mycket! Kakade pa restaurang dar man fick koka maten sjalv, kul! Hittade massor av fina grejer till Tessie, det blev plast och kitch for hela slanten :)


måndag 27 december 2010

Preparty

Over and out for mandag... Pavag mot middag och parteyy!


Karlek!

Say cheese

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=147417&a=2278395

Nu har SVT borjat sanda Minuten! Aftonbladet menar att svenska folket totalsagade, men jag tyckte det blev jattebra for SVT sondagsunderhallning! Tycker man inte om det kan man ju bara skita i att kolla :)
Sag precis min presentation, cheesy men fin :)

Ny vecka

Saknar inte snokaos hemma! Dock borjar hjartat bloda for min lilla Tessie... Well, snart drar vi vidare till Phi Phi och da far jag dyka bort langtan :)



Mmmm ogongodis... :)

fredag 24 december 2010

Thailand

Jag har det sa underbart! Fick i dagarna besked om lyckad casting, safort jag kommer hem blir det en resa till Indien. Darefter, i borjan av feb, blir det nytt projekt i Argentina en vecka :) Tva olika resor av olika anledningar.
Varfor?
Hemligt sa klart... :)

Btw> Har kommer lanken till presentationen jag gjorde at City Studios innan jag akte!
http://www.youtube.com/watch?v=F6HnIix_dCM



lördag 18 december 2010

Takeoff

Nu drar jag till Thailand en månad! Håller er uppdaterade allt eftersom därborta :)
God Jul och Gott Nytt År!!

fredag 17 december 2010

Reportage, kontraktskrivning och jobbet

Dagen började med att jag lämnade ifrån mig min kära bäbis... Tessie ska bo hos Basses föräldrar medans jag är borta. Saknar henne som fan redan, helt seriöst det är faktiskt jobbigt!! Därefter vart det kontraktskrivning, har fått en 2a :)

Vidare lunch på fina Couscous, en lurre går lös på 160:- men allt på buffen är ekologiskt och köttet kommer bara från närproducerade gårdar. Gjorde senare ett reportage åt City Studios, resultatet kommer snart och jag lovar länka! Pratade lite affärer och vi kommer nog starta ett projekt tillsammans senare i vår... :)
Jobbet behagade ha julöppet till åtta och tyckte jag skulle knega...


Rekomenderas!

torsdag 16 december 2010

Bråkar med min sambo...

...om packning. Mitt framför mina ögon såg jag precis att han packar ner en toarulle. En TOARULLE!! Vidare viker han ihop ett komplett bäddset. Två örngott, täcke samt lakan och EN KUDDE. Helt sjukt, jag frågar va fan han håller på med. Då säger han "skrattar bäst som skrattar sist". Som om vi skulle bli strandsatta mitt i en jävla öken och kommer sakna toapapper. Ok att ta med några pappersnäsdukar i handbagaget men inte en toarulle i väskan!? 


Notera att han är uppe i en pokerturnering mitt i allt...

onsdag 15 december 2010

Jobba i Egypten

UPPDATERAT!
NI SOM SÖKER PERSONAL ELLER NI SOM VILL NER OCH JOBBA, TITTA UNDER MINA KOMMENTARER!! 
DÄR FINNER NI ARBETSGIVARES MAIL SAMT NI SOM SÖKER JOBB, SKRIV OM ER SJÄLVA OCH LÅT ARBETSGIVARE HITTA ER!!



Får några mail i månaden av folk som googlat på jobb i Egypten. Jag finns tydligen med i några forum sedan way back. För att spara såväl er som min tid så kommer all info samlad här! Jag har tidigare bott, haft en villa i El Gouna utanför Hurghada i närmre ett halvår då jag arbetade för Fritidsresor. Jag va guide och reste runt i landet, främst längst Nilen månader i sträck och guidade skandinaviska turister. Hade grupper om 50 personer och vi reste tillsammans veckovis. Blev så småningom specialist kring Luxor vilket är en av de häftigaste platser jag upplevt!

Lättast är att bli dykinstruktör eller guestrelations på något hotell.

För dig som vill bli dykinstruktör:
Du behöver egentligen aldrig ha dykt för att börja jobba hos en dykskola. Du kan komma ner, låt dom ordna boende och mot en liten lön (om du inte har dykcert) arbetar du hos dom. Du får i början dyka med turister som betalar för att ta cert, medans du får ditt cert gratis hos skolan mot att du då jobbar. Bär utrustning, städar kontor, osv osv som kan tänkas behövas. När du tagit ditt cert kan du börja arbeta på "riktigt". Det tar egentligen bara en vecka att få sitt dykcert, så du är snart "igång".
När man dyker håller man alltid ihop två och två under ytan, så när du fått ditt cert blir du en sk "buddy". Turister betalar ju för att få dyka. När du arbetat en längre period kan du bli divemaster, och då även få högre lön. Märk skillnaden om du kom dit helt grön, slet och bar utrustning :)
Är du intresserad av att arbeta på dykskola, besök: www.colonadivers.se detta är den största skandinaviska dykfirman i landet. De finns på i princip alla turistorter, de är bra och proffisionella. Säkert kul gäng att arbeta med!

För dig som vill arbeta som guestrelations på hotell:
Det är lätt att få det på lite finare hotell som receptionist (speciellt om man talar många språk). Du måste minst kunna svenska och engelska. Många skandinaviska resebolag använder sig av samma hotell, därför kommer du få ta hand om danskar, norska, finska och svenska. Kan du även tyska och mer är du ju en otrolig tillgång. Blir man inte receptionist är det vanligt att man blir "guest relations" på hotell, dvs nästan som reseledare fast stationerad på ett hotell, man tar hand om frågor åt skandinaver, klagomål på hotell, ger tips på vad turisterna kan göra, guidar i staden osv... Hotellkomplexen är oftas väldigt stora och bredvid receptionen har du din egna lilla disk där du finns tillhands kanske mellan 08-12 och 14-20. Kanske håller du i välkomstmöten för nyanlända turister några dagar i veckan m.m.
För att jobba på hotell tar du helt enkelt fram några resekataloger (Ving, Fritidsresor med massor av flera...) och ringer upp hotellen. Berätta att du vill börja jobba som guest relations och låt dem hjälpa dig!

När du arbetar i Egypten ordnar alltid din arbetsgivare boende. Du behöver även diverse visum, men även detta ordnar din arbetsgivare. 

Lycka till!







Min villa! Utsikt från mitt "master bedroom" :)), poolen och min strand. *hörde jag scteek?! :))*

Mitt kök!

Backpacking a la 2010

Packade väskan till Thai idag och förundras av hur mycket denna resan skiljer sig från min förra för drygt 5 år sedan... Först och främst är jag fast besluten om att inte vara någon vit, ful valross på mina semesterbilder därav hetssolar jag solarie (I knoooow not good) och imorron blir det nya naglar.
Då: Hikingkläder och Lonely planet.
Idag: Diverse nagellack som matchar diverse flipflops, locktång, löshår, partystassar, Guccibrillor... :)
Mitt kära dykcert som divemaster åkte ner då som nu... Längtar så tills jag ska ner igen! Ska stanna en vecka på PhiPhi så Basse får fixa ett cert!


tisdag 14 december 2010

Saker jag aldrig kommer säga

- Nej tack, jag är mätt.
- Shoppa? Nej jag har redan massor kläder.
- Åhh va fint dessa jeansen sitter!
- Vi köper gurkstavar istället för chips ikväll.
- Va jag längtar tills bikinisäsongen!
- Säljer ni ergonomiska pumps?
- Persbrand? Nej, jag är upptagen...
- Zappa till fotbollen!


Idag är jag sjuk, har mens, är uttråkad.
Basse kom hem, lämnade detta sen va han visst tvungen att "jobba över"...!?

Sjuk

Vaknade inatt av värsta huvudvärken, trots tabletter hade det inte gått över imorse... Va hemma från Lindex och svor över förlorad lön. Fattar inte vad värken beror på, jag mår toppen annars. Nu är liksom klockan drygt 19 och jag har fortfarande en sprängladdning i knoppen!? Har tagit Ipren, Alvedon, Diklofenak och ätit massor men inget har hjälpt. Har tillbringad dagen vridandes i sängen, med undantag för taxi fram och tillbaka för en casting... Kände mig som en död fisk och bolaget undrade nog vafan jag gjorde där :)